Πολιτικη

"Η Καρύταινα αποτελεί σημείο αναφοράς για την Αρκαδία"

"Η Καρύταινα, η πρώτη πρωτεύουσα της Γορτυνίας, αποτελεί σημαντικό σημείο αναφοράς για τη Γορτυνία, τη Μεγαλόπολη αφού διοικητικά ανήκει στον ομώνυμο Δήμο, την Αρκαδία."

Ο βουλευτής Αρκαδίας Γιώργος Η. Παπαηλιού, κατά την ημερίδα για τα μνημεία της Καρύταινας, στο πλαίσιο του "Ευρωπαϊκού Έτους Πολιτιστικής Κληρονομιάς" (9.6.2018) απηύθυνε χαιρετισμό, λέγοντας, μεταξύ των άλλων, τα εξής:  

Η Καρύταινα, η πρώτη πρωτεύουσα της Γορτυνίας, αποτελεί σημαντικό σημείο αναφοράς για τη Γορτυνία, τη Μεγαλόπολη αφού διοικητικά ανήκει στον ομώνυμο Δήμο, την Αρκαδία. Σ΄ αυτήν αποτυπώνονται  πολλές  ιστορικές περίοδοι του τόπου που αναδεικνύονται μέσω της φύσης, του χώρου, των μνημείων, του πολιτισμού που εκπέμπει αλλά και των ανθρώπων που έλκουν την καταγωγή τους από εδώ (την Καρύταινα).

Το πρόσφατο αναπτυξιακό περιφερειακό συνέδριο Πελοποννήσου, που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της κυβέρνησης και παρουσία του πρωθυπουργού, κατέληξε σε συμπεράσματα, που, συντιθέμενα, αποτελούν  το περιφερειακό αναπτυξιακό σχέδιο. Και όλα μαζί τα περιφερειακά αναπτυξιακά σχέδια εντάσσονται στο εθνικό αναπτυξιακό σχέδιο, με το οποίο θα πορευτεί η χώρα τα επόμενα χρόνια. 

Η Αρκαδία και ευρύτερα η Πελοπόννησος διαθέτουν συγκριτικά πλεονεκτήματα, όπως η παρθένα φύση, το φυσικό κάλλος, η μυθολογία, η ιστορία, η λαϊκή παράδοση και ο πολιτισμός, που μπορούν να μετασχηματιστούν σε ισχυρά αναπτυξιακά εργαλεία. Αυτά αντανακλώνται σε δράσεις, όπως η παραγωγή  τοπικών ποιοτικών προϊόντων συνδυαστικά με τη μεταποίησή τους αλλά και η παροχή θεματικών τουριστικών υπηρεσιών, οι οποίες μπορούν να αποτελέσουν τον κύριο άξονα ανάπτυξης της Αρκαδίας και της Πελοποννήσου.

Σε αυτό το πλαίσιο, η Καρύταινα κατέχει δεσπόζουσα θέση. 

Τα πλεονεκτήματα και οι δυνατότητες της Καρύταινας (και της ευρύτερης περιοχής) αποδεικνύονται και από το γεγονός, ότι έχει ενταχθεί ως σημείο αναφοράς στο «Ευρωπαϊκό Έτος Πολιτιστικής Κληρονομιάς».   

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.