Πολιτικη

Ο Δήμος Τρίπολης τιμά Γαβρά και Παξινού

Οδοί της πόλεως θα πάρουν τα ονόματα του διεθνούς φήμης Έλληνα σκηνοθέτη του Κινηματογράφου αλλά και της περίφημης ηθοποιού

 

Και οι δυο έλκουν την καταγωγή τους απο την Αρκαδία. Φυσικά, ο κ. Γαβράς βρίσκεται ακόμα εν ζωή ενώ η Κατίνα Παξινού όχι.

 

Η επιτροπή που ανέλαβε να προτείνει ονόματα για τις "ανώνυμες οδούς" της πόλης, κατέληξε ακόμα και σε άλλους επιφανείς καλλιτέχνες, όπως ο Νίκος Σκαλκώτας, ο Ιάνης Ξενάκης, ο Μίμης Φωτόπουλος, ο Κωνσταντίνος Καβάφης, ο Ανδρέας Εμπειρίκος κ.α. 

 

Επιπρόσθετα, με τα μέχρι τώρα δεδομένα, έξι δρόμοι θα λάβουν ονόματα που σχετίζονται με τις λεγόμενες "χαμένες πατρίδες" του Μικρασιατικού Ελληνισμού.

 

Τέλος, να σημειώσουμε πως προτάθηκε το όνομα της ποιήτριας Μαρίας Πολυδούρη για μια οδό της πόλης. 

 

Έτσι, ο Δήμος Τρίπολης, θα λέγαμε πως επιδεικνύει έναν "ρομαντικό ιδεαλισμό", φέρνοντας κοντά στον Κώστα Καρυωτάκη-που έχει, εδώ και καιρό, οδό στο όνομά του- τον μεγάλο του έρωτα..

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.