Πολιτικη

"Η Μακεδονία είναι κομμάτι της Πατρίδας μας!" (video)

Δριμεία κριτική στην κυβέρνηση άσκησε ο βουλευτής Αρκαδίας, Κώστας Βλάσης, στην ομιλία του κατά τη συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας που κατέθεσε η Νέα Δημοκρατία, με αφορμή τη συμφωνία που έφεραν στη Βουλή ΣΥΡΙΖΑ & ΑΝΕΛ για το Σκοπιανό.

Ο κ. Βλάσης μέσω της ομιλίας του αποδόμησε και καυτηρίασε, όχι μόνο την εθνικά επιζήμια συμφωνία με τα Σκόπια, αλλά και το σύνολο των πεπραγμένων της κυβέρνησης αλλά και τη στάση των στελεχών της απέναντι στην Πατρίδα, την Ιστορία, τη Θρησκεία και την Κοινωνία γενικότερα.

Σχετικά με τη συμφωνία με την ΠΓΔΜ ο κ. Βλάσης τόνισε πως τόσο στο ελληνικό όσο και στο αγγλικό κείμενο από πουθενά δεν προκύπτει ότι η Ελλάδα μπορεί να χρησιμοποιεί αμετάφραστο τον όρο  “Severna Makedonija”, όπως ψευδώς για άλλη μία φορά υποστήριξε δημοσίως ο κ. Τσίπρας. Επιπλέον, το Erga Omnes για το οποίο υπερηφανεύεται η Κυβέρνηση είναι ψευδές, καθώς η υποχρέωση των Σκοπίων να εφαρμόσει τη συμφωνία μετατίθεται σε ένα αβέβαιο μέλλον. Το χειρότερο, όμως, όλων είναι ότι η εν λόγω συμφωνία αναγνωρίζει δήθεν "Μακεδονική" εθνότητα και γλώσσα για τους βόρειους γείτονές μας, γιγαντώνοντας έτσι τον υπάρχοντα αλυτρωτισμό, ενώ την ίδια ώρα υποχρεώνει τη χώρα μας να περάσει έλεγχο για πιθανή αλυτρωτική προπαγάνδα στην ιστορία που διδάσκονται τα παιδιά μας στα σχολεία!!!

 Όπως σημείωσε ο κ. Βλάσης, η προτεινόμενη συμφωνία είναι το φυσικό επακόλουθο των ενεργειών μιας κυβέρνησης κι ενός Πρωθυπουργού που έχει δηλώσει άγνοια για την ύπαρξη θαλασσίων συνόρων, που συνέκρινε τον Φιντέλ Κάστρο με το Θεόδωρο Κολοκοτρώνη και που προσπάθησε να αφαιρέσει τα θρησκευτικά και την προσευχή από την παιδεία μας.

Ο κ. Βλάσης τόνισε πως ΣΥΡΙΖΑ & ΑΝΕΛ είναι η κυβέρνηση που μέσα σε 3 χρόνια κατάφερε: 

• να δεσμεύσει τη δημόσια περιουσία για 99 χρόνια

• να υπογράψει δύο αχρείαστα μνημόνια, αποτέλεσμα της υπερήφανης διαπραγμάτευσης που στοίχισε 100 δισ.

• να φέρει τεράστιες μειώσεις μισθών και συντάξεων

• να εφαρμόσει capital controls και να υποθηκεύσει το μέλλον της χώρας μας για πολλά χρόνια

• να ξεπουλήσει το όνομα της Μακεδονίας μας

Ο κ. Βλάσης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι έχει προκαλέσει τεράστια ζημιά στην ίδια την κοινωνία μας, τις αρχές, τις αξίες και τις παραδόσεις της, ενώ τα στελέχη της είναι πρόθυμα να ξεπουλήσουν τα πάντα προκειμένου να κρατήσουν τις καρέκλες τους. 

Κλείνοντας, ο κ. Βλάσης σε κλίμα συναισθηματικής φόρτισης δήλωσε χαρακτηριστικά: "Οι Έλληνες είναι υπερήφανος λαός. Μπορεί να συγχωρούν πολλά, μπορεί κάποιες φορές να παρασύρονται και να λειτουργούν εν θερμώ, όμως δεν συγχωρούν ποτέ εκείνον που θίγει την υπερηφάνεια και τα θεμελιώδη της εθνικής τους ταυτότητας".

 

(Δ.Τ.)

 

Videos

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.