Πολιτικη

Καταδίκη 2 χρονια με αναστολή για τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου

Σε δύο χρόνια φυλάκιση με 3ετή αναστολή καταδικάστηκαν την Παρασκευή, 15 Ιουνίου 2018, από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Καλαμάτας ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης και ο δήμαρχος Πύλου - Νέστορος Δημήτρης Καφαντάρης.

Οι δύο αυτοδιοικητικοί ήταν κατηγορούμενοι για τη φωτιά στον ΧΑΔΑ της Πύλου στονΆγιο Νικόλαο, τον Ιούνιο του 2014, και ευρύτερα για περιβαλλοντικές παραβάσεις στη συγκεκριμένη περιοχή. Το δικαστήριο δεν τους αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό, όπως ζήτησαν οι συνήγοροί τους.

Ο εισαγγελέας είχε προτείνει την αθωότητα των δύο αυτοδιοικητικών γιατί, όπως ανέφερε, “δεν προέκυψε με σαφήνεια ότι ήταν αρμόδιοι για τις συγκεκριμένες πράξεις, που προκάλεσαν το δυσμενές αποτέλεσμα για το περιβάλλον”.

Σε παρέμβασή του (είχε απολογηθεί στην προηγούμενη διακοπείσα συνεδρίαση) ο περιφερειάρχης Πελοποννησου Π. Τατούλης είπε ότι “δεν υπήρξε ποτέ καμία απόφαση αρμοδιότητας στην Περιφέρεια, οι αρμοδιότητες εκχωρούνται με νόμο”. Ανέφερε ακόμη πως “η αδυναμία των δήμων μάς έβαλε μπροστά για να αναλάβουμε δύο έργα: Την ολοκληρωμένη διαχείριση, για την οποία χθες υπεγράφη η ΣΔΙΤ, και την αποκατάσταση των ΧΑΔΑ”. Επέμεινε ότι “δεν είχαμε καμία αρμοδιότητα. Την ευθύνη είχαν ο ΦΟΔΣΑ και οι δήμοι”. Και επανέλαβε πως “δεν μπορούσε να γίνει καμία μετακίνηση δεμάτων χωρίς την κήρυξη της περιοχής σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης”.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.