Πολιτικη

Τατούλης για το σχέδιο νόμου "Κλεισθένης 1"

Παρέμβαση Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη στη συζήτηση της ΕΝΠΕ για το σχέδιο νόμου "Κλεισθένης 1".

Για τον κεντρικό στόχο της Περιφερειακής Διακυβέρνησης που πρέπει να έχει ως σκοπό η ΕΝΠΕ μίλησε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Τατούλης κατά τη συνεδρίαση της ΕΝΠΕ την Τρίτη 19/6/2018 με θέμα τις απόψεις και τις προτάσεις της επί του Σχεδίου Νόμου του Υπουργείου Εσωτερικών "Κλεισθένης 1".

Ο κ Τατούλης δήλωσε ότι η ΕΝΠΕ θα πρέπει να αντιμετωπίσει σοβαρά το ζήτημα και να μην επικεντρωθεί μόνο στο θέμα του εκλογικού Νόμου. Δήλωσε ότι η Περιφερειακή Διακυβέρνηση πρέπει να αποτελεί το πρώτιστο θέμα και ότι με το νέο Νομοσχέδιο θα πρέπει να απαλλαγούμε από τα κατάλοιπα των Νομαρχιών και να ενισχυθεί ο ρόλος των Συλλογικών Οργάνων στην Αυτοδιοίκηση.

Η ενίσχυση του θεσμού της Αιρετής Περιφέρειας αποτελεί μονόδρομο για τη λύση πολλών προβλημάτων της χώρας. Ο κύριος Τατούλης επεσήμανε για άλλη μια φορά την άποψη του για την κατάργηση του ρόλου των Χωρικών Αντιπεριφερειαρχών καθότι αποτελεί τροχοπέδη στην Περιφερειακή Διακυβέρνηση.

Οι τελικές προτάσεις τη ΕΝΠΕ τόνισε ο κ. Τατούλης πρέπει να είναι απόλυτα σύμφωνες με τις απαιτήσεις των πολιτών και να μην υπηρετούν προσωπικές φιλοδοξίες και στρατηγικές παρά μόνο το δημόσιο συμφέρον.

 

(Δελτίο Τύπου)

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.