Πολιτικη

Ο Τατούλης στις εκδηλώσεις για τη μάχη της Βέργας (photos)

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης έδωσε, την Παρασκευή (23/6), το παρών στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της 192ης επετείου, από τη μάχη που δόθηκε στις 22 Ιουνίου 1826 στη Βέργα Αλμυρού.

Το πρωί τελέστηκε δοξολογία στο ναό Αγίου Νικολάου Αλμυρού χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη κ. Χρυσόστομου και ακολούθησαν εκδηλώσεις στη θέση Μάνδρα Αλμυρού, στο Ηρώο των πεσόντων.

Μπροστά στο Ηρώο εψάλη η επιμνημόσυνη δέηση, έγινε η κατάθεση στεφανιών και ακολούθησε ο πανηγυρικός της ημέρας από την Ιστορικό του Πανεπιστημίου Αθηνών Μαρία Λιακάκη.

Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με απαγγελίες ποιημάτων από νήπια του Παιδικού Σταθμού και μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Βέργας, από τον πρόεδρο του Πολιτιστικού και Αναπτυξιακού Συλλόγου Βέργας Χαρ. Αφάλη, από τον συνταξιούχο δάσκαλο Παναγιώτη Ρήγα και με παραδοσιακούς χορούς.

 

 

(Δ.Τ.)

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.