Πολιτικη

Παυλής: Η Κυβέρνηση δεν υπέγραψε καμία ΣΔΙΤ!

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Τρίπολης στην τοπική κοινότητα Νεστάνης, στις 26 Ιουνίου 2018, ο Δήμαρχος, κ. Δημήτρης Παυλής, αμφισβήτησε ευθέως την υπογραφή της ΣΔΙΤ για τη διαχείριση των απορριμμάτων της Πελοποννήσου, όσον αφορά την Κυβέρνηση!

Ειδικότερα, απαντώντας σε τοποθετήσεις των κ. Σμυρνιώτη και Τσιαμούλου, σχετικά με το ζήτημα του έργου προσωρινής διαχείρισης των απορριμμάτων του Δήμου Τρίπολης στην τοποθεσία "Μεγαβούνι", ο κ. Παυλής τόνισε, μεταξύ άλλων, τα εξής:

Η Κυβέρνηση δεν υπέγραψε καμία ΣΔΙΤ, εγώ είδα να υπογράφουν η Περιφέρεια, η ΤΕΡΝΑ και ο ΦΟΔΣΑ. Στο θέμα του "Μεγαβουνίου", υπάρχει παραπληροφόρηση. Πρώτη φορά ακούω να  χρειάζεται οικοδομική άδεια για μια διαμόρφωση χώρου. Έχετε δει να χρειάζεται τέτοια άδεια για γήπεδα; Όταν θα υπάρξει ανέγερση κτίσματος, τότε θα πάρουμε και την άδεια. 

Για το θέμα του ύψους των δημοτικών τελών αλλά και την απόδοσή τους-σ.σ. σχετικά,πάντα, με τα απορρίμματα-θα αποφασίσουν οι πολίτες. Περιστασιακά, έχετε δίκιο, κ. Σμυρνιώτη σε όσα επισημαίνετε, αλλά όχι πάντα..

 

Σμυρνιώτης: "Πεταμένα λεφτά το Μεγαβούνι"

 

Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας επισήμανε πως θα πρέπει να δοθούν από τη δημοτική αρχή, σύντομα, επαρκείς εξηγήσεις για τη διαχείριση των 600.000,00, ενώ δήλωσε πως η άποψή του είναι  ουσιαστικά πετάμε χρήματα. 

Επίσης "προειδοποίησε", λέγοντας πως αν δεν επιδείξετε σοβαρότητα θα αναγκαστώ να προσφύγω στη δικαιοσύνη.

Τέλος, δεν παρέλειψε να τονίσει πως Ο κ. Παυλής στο Μεγαβούνι φτιάχνει γήπεδο, πήραμε επιτέλους απάντηση! 

Στην τελευταία αυτή φράση, ο κ. Δήμαρχος απάντησε πως προφανώς θα φτιαχτεί πρώτα το γήπεδο, μετά η περίφραξη κ.ο.κ.

 

Τσιαμούλος:  Όλη η Ελλάδα έχει καταλάβει ότι θα γίνει η ΣΔΙΤ, κ. Δήμαρχε, εσείς ότι δεν θα γίνει..

 

Η συνολική τοποθέτηση του επικεφαλής της παράταξης "Τριπολη, αλλάζουμε τα δεδομένα", έθιξε και άλλα ζητήματα, πέραν των απορριμμάτων, επιδιώκοντας να στηλιτεύσει, γενικότερα, το γεγονός πως ο κ. Παυλής, κατά τον κ. Τσιαμούλο, "ζει στον κόσμο του".

Είπε, λοιπόν, μεταξύ άλλων, ο κ. Τσιαμούλος:

Όταν σας ακούμε, νομίζουμε ότι όλα έχουν δρομολογηθεί, ζούμε σε έναν παράδεισο, γι' άλλη μια φορά καταλαβαίνω ότι ζει στον κόσμο του ο κ. Παυλής.  Να σηκωθεί ένας Πρόεδρος Κοινότητας να πει τι έργο έχει γίνει!

Ποιος σας είπε ότι το ελεγκτικό συνέδριο δεν έχει απαντήσει, ποιος σας είπε να λέτε ψέμματα στον κόσμο; Έχουν γίνει αίσχη, και εσείς μιλάτε με ένταση και κουνάτε  το δάχτυλο, εσείς κατηγορείτε τους άλλους πως κάνουν πολιτική, αλλά την πολιτική την κάνετε εσείς και είναι και κακή.

Μπορείτε να απαντήσετε στα ερωτήματά μου; Δεν είναι εδώ αντιπαράθεση μεταξύ του κ. Σμυρνιώτη και δική σας. 

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.