Πολιτικη

Συνεργασία Περιφέρειας με διεθνές think tank (photos)

"Στόχος μας είναι η Πελοπόννησος να αποτελέσει το παγκόσμιο πρότυπο αειφόρας ανάπτυξης του τουριστικού προϊόντος", δήλωσαν από κοινού, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος, του World Tourism Forum Lucerne Think Tank κ. Martin Barth..

Όπως είναι γνωστό, στις αρχές της Άνοιξης του 2018, πραγματοποιήθηκε στην Πύλο το Παγκόσμιο Τουριστικό Φόρουμ της Λουκέρνης, η κορυφαία ετήσια συνάντηση των υπευθύνων τουριστικής πολιτικής

Το Φόρουμ αυτό διοργανώθηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα, μετά από πρόταση της Υπουργού Τουρισμού, κ. Κουντουρά και είχε ως συνδιοργανωτή την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Στο πλαίσιο διαμόρφωσης μιας μακροπρόθεσμης συνεργασίας με διαμορφωτές της τουριστικής πολιτικής παγκοσμίως, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης, δέχθηκε την Παρασκευή, 6 Ιουλίου 2018, στο γραφείο του τον Πρόεδρος του WTFL, κ. Μartin Barth, προκειμένου να συζητηθούν οι προϋποθέσεις για μια στρατηγική συνεργασία τριετούς διάρκειας μεταξύ των δυο πλευρών.

Στη συνάντηση ο κ. Τατούλης, τόνισε πως σκοπεύουν να δημιουργήσουν ένα σύγχρονο μοντέλο, για το τουριστικό προϊόν της Περιφέρειας Πελοποννήσου που συνεχώς αναπτύσσετε.

 Στη συνέχεια δήλωσε ο Περιφερειάρχης πως: "Μιλάμε για ένα πιλοτικό πρόγραμμα μίας πιλοτικής Περιφέρειας, προκειμένου να έχουμε ένα βιώσιμο αειφόρο τουριστικό προϊόν".

Ο Πρόεδρος του WTFL, κ. Μartin Barth, με τη σειρά του δήλωσε πως ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, έχει πραγματοποιήσει μία σπουδαία δουλειά όσον αφορά τον τουρισμό, τη φιλοξενία και στη συνέχεια θαύμασε το πολιτικό όραμά του.

 

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.