Πολιτικη

Λιαργκόβας: Οι Έλληνες θα εργάζονται ως τα 70 (video)

Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε η τοποθέτηση του γνωστού Πανεπιστημιακού και πρώην υπευθύνου του Γραφείου Προϋπολογισμού της Ελληνικής Βουλής, κ. Παναγιώτη Λιαργκόβα, κατά τη διάρκεια της Παμπελοποννησιακής Σύσκεψης στην Τρίπολη για τα εκατό χρόνια από την ίδρυση της ΓΣΕΕ, στις 11 Ιουλίου 2018

Μεταξύ άλλων, ο γνωστός Οικονομολόγος επεσήμανε πως ο αριθμός των οικονομικά μη ενεργών πολιτών στην Ελλάδα προσεγγίζει αυτόν των ενεργών, ενώ για να είναι βιώσιμη η ελληνική οικονομία θα έπρεπε να υπάρχει η σχέση: Τρεις εργαζόμενοι για κάθε έναν συνταξιούχο.

 

Επιπρόσθετα, αναφερόμενος στις στρεβλώσεις της ελληνικής αγοράς εργασίας, ο κ. Λιαργκόβας, ανέφερε μεταξύ άλλων πως είναι αναπόφευκτη η αύξηση του εργάσιμου βίου των Ελλήνων στα 70 έτη ενώ και ο μισθός στο ένα τρίτο των επιχειρήσεων του ιδιωτικού τομέα τείνει να είναι χαμηλότερος από το επίδομα ανεργίας.

 

Τέλος, σύμφωνα με τα οικονομικά, στατιστικά στοιχεία, ο κ. Λιαργκόβας δήλωσε πως η Ελλάδα χάνει 200.000,00 ευρώ το χρόνο κατά άτομο, σε σχέση με όσους έχουν εγκαταλείψει τη χώρα λόγω της κρίσης, ενώ περιέγραψε ως "καθόλου ικανοποιητικούς" ρυθμούς ανάπτυξης ποσοστού 1 και 2 %, σε σχέση με το Ακαθάριστο Εθνικό Εισόδημα.

 

Videos

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.