Πολιτικη

"Η κοινωνία βαρέθηκε να τρώει..σανό!" (videos)

Έντονη κριτική στην Κυβέρνηση αλλά και ανησυχία για το μέλλον της εργασίας σε ολόκληρη την Επικράτεια, περιελάμβαναν οι τοποθετήσεις πολιτικών και κοινωνικών παραγόντων στη σύσκεψη για τα 100 χρόνια από την ίδρυση της ΓΣΕΕ, που έγινε στην Τρίπολη στις 11 Ιουλίου 2018

Μπρουμάς: "Μαύρη" σελίδα για την Τρίπολη σήμερα

Ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Αρκαδίας, κ. Αριστείδης Μπρουμάς, άσκησε έντονη κριτική στην Κυβέρνηση, την οποία περιέγραψε ως "νεοφιλελεύθερη", ενώ τόνισε πως η πώληση των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ και η ΣΔΙΤ για τη διαχείριση των απορριμμάτων στην Πελοπόννησο αποτελούν αρνητικές εξελίξεις που πλήττουν την Αρκαδία. Ωστόσο, δήλωσε πως η ανάπτυξη αυτού του τύπου θα "ακυρωθεί" μέσα από τους συντονισμένους αγώνες των εργαζομένων.

 

Παυλής: Η ανάπτυξη "θωρακίζει" την κοινωνία απέναντι στην κρίση

Ως μια πολύ σημαντική προσπάθεια ανάπτυξης του διαλόγου για το μέλλον της εργασίας στην Ελλάδα, χαρακτήρισε την εκδήλωση ο Δήμαρχος Τρίπολης, κ. Παυλής. Παράλληλα, επεσήμανε πως η ανάπτυξη δεν είναι κάτι το "ξεκομμένο από την κοινωνία και τους ανθρώπους" και αποτελεί το σημαντικότερο στοιχείο υπέρβασης της κοινωνικής και οικονομικής κρίσης που επηρεάζει και το χώρο της εργασίας. Χαρακτηριστικό, πάντως, είναι πως ο κ. Παυλής αναφέρθηκε σε "θέματα που απασχολούν την οικονομική ζωή της χώρας σε ένα μεταμνημονιακό τοπίο".

 

Κουτσανδρέας: Ο "άνθρωπος" έχει περάσει στο περιθώριο

Ο Πρόεδρος του ΙΝΕ-ΓΣΕΕ Πελοποννήσου, κ. Γιάννης Κουτσανδρέας, επεσήμανε πως η ΓΣΕΕ προσπαθεί να παίξει το ρόλο που πρέπει, μέσα σε ένα αντίξοο περιβάλλον, όπου κυριαρχούν οι αριθμοί και τα οικονομικά μεγέθη-παραλλήλισε, μάλιστα τη σημερινή εποχή με την περίοδο του Μεσαίωνα. Κατά συνέπεια, όπως υποστήριξε, δεν υφίσταται σήμερα προσωπική ζωή και αξιοπρέπεια, ενώ καλούμαστε ως Έλληνες να αποδείξουμε στον υπόλοιπο κόσμο πως δεν είμαστε "κλέφτες και λαμόγια". Εν τέλει, ο κ. Κουτσανδρέας αναρωτήθηκε αν επιθυμούμε μια τέτοιου είδους κοινωνία, όπου η έννοια της προσωπικής ζωής είναι ισοπεδωμένη.

 

Π. Στέφανος: Μεγάλο "στοίχημα" το πως θα βγούμε από τη μνημονιακή εποχή

Ο Αντιπρόεδρος του ΙΝΕ της ΓΣΕΕ, κ. Πααναγιώτης Στέφανος, σε σύντομο χαιρετισμό του, έδωσε έμφαση στο ρόλο που καλείται να παίξει σήμερα το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ, ένα ρόλο που χαρακτήρισε "διαμεσολαβητικό", ενώ επεσήμανε πως το ζητούμενο είναι τι θα κάνει από εδώ και πέρα η χώρα-και ο κόσμος της εργασίας-, καθώς θα εισέλθει στη "μεταμνημονιακή περίοδο".

 

Παναγόπουλος: Η κοινωνία βαρέθηκε να τρώει σανό

Ο Πρόεδρος της ΓΣΕΕ, κ. Γιάννης Παναγόπουλος, αφού δήλωσε πως δεν θα μπορούσαν να ξεκινήσουν από αλλού οι Περιφερειακές εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια της ΓΣΕΕ παρά από την "ιδιαίτερη πατρίδα", μίλησε για τις προκλήσεις της νέας εποχής, σχετικά με το εργατικό κίνημα, ενώ άσκησε και κριτική στη σημερινή Κυβέρνηση, σχετικά με τη μη πρόσκληση των συνδικάτων σε διαβουλεύσεις περί σχετικών νομοσχεδίων.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.