Πολιτικη

Η σκιά του "Κλεισθένη" επάνω από τον Δήμο Τρίπολης..

Το Δημοτικό Συμβούλιο Τρίπολης της 11ης Ιουλίου 2018, κινήθηκε σε "χαλαρούς" ρυθμούς, λόγω και της απουσίας των κ. Παυλή και Σμυρνιώτη

Ωστόσο, μεταξύ των θεμάτων που εθίγησαν ήταν και αυτό της επικείμενης ψήφισης του νόμου, γνωστού ως "Κλεισθένη 1", της νέας αυτής μεταρρύθμισης δηλαδή που υλοποιεί το Υπουργείο Εσωτερικών. 

Ειδικότερα, ο κ. Νικολάου-επικεφαλής της "Λαϊκής Συσπείρωσης"- υποστήριξε πως, έστω και μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου, θα πρέπει να γίνει μια συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο Τρίπολης, προκειμένου να ενημερωθούν και οι πολίτες.

Ο κ. Τζιούμης, επικεφαλής της παράταξης "Τρίπολη αύριο" συμφώνησε αλλά επεσήμανε πως ο ίδιος είχε ζητήσει τη διεξαγωγή τέτοιας συζήτησης και ο κ. Δήμαρχος το είχε αποδεχτεί, χωρίς όμως να υλοποιηθεί κάτι τέτοιο.

Τέλος, ο κ. Βόσνος, από την παράταξη της δημοτικής αρχής και μέλος του Δ.Σ. της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος, υποστήριξε πως " ο Κλεισθένης αποτελεί απαξίωση της αυτοδιοίκησης, ειδικά η ημερομηνία διεξαγωγής των αυτοδιοικητικών εκλογών έχει γίνει κινητή εορτή".

Το τελευταίο, βέβαια, σχόλιο αναφερόταν σε τροπολογία που κατατέθηκε στην ελληνική Βουλή- η οποία εντάχθηκε στον "Κλεισθένη 1"- και αφορά την ταυτόχρονη διεξαγωγή Ευρωεκλογών και αυτοδιοικητικών εκλογών.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.