Πολιτικη

winamp wmp real qt

Δημοτικές εκλογές Τρίπολης: "Οργασμός" παρασκηνίου

Καθώς οριστικοποιείται-κατά μεγάλο ποσοστό- η ημερομηνία αλλά και το σύστημα διεξαγωγής των δημοτικών εκλογών, οι υποψήφιοι Δήμαρχοι ετοιμάζονται για μια "μάχη" χωρίς προηγούμενο..

 

Αν περιοριστούμε σε όσους έχουν ήδη εκδηλώσει, επίσημα, την πρόθεση να διεκδικήσουν τη δημαρχία, θα περιγράφαμε ένα "ασαφές" τοπίο, καθώς το νέο σύστημα διεξαγωγής των εκλογών, ουσιαστικά, καθιστά "υποχρεωτική" τη συνεργασία παρατάξεων και προσώπων την επομένη των εκλογών.

 

Ειρήσθω εν παρόδω, το σύστημα αυτό ευνοεί και την κάθοδο στις εκλογές μεμονομένων υποψηφίων, χωρίς κομματική στήριξη, οι οποίοι, όσο χαμηλό ποσοστό κι αν συγκεντρώσουν, θα εκπροσωπούνται στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο.

 

Για τους τέσσερεις, πάντως, βασικούς, "μονομάχους", η κατάσταση έχει ως εξής:

 

Δημήτρης Παυλής

 

Ο νυν Δήμαρχος εμφανίζεται "σίγουρος" για την επικράτησή του στις επόμενες εκλογές, αλλά η ταύτισή του με πτυχές του κυβερνητικού "αφηγήματος"- όπως η λεγόμενη "μεταμνημονιακή επόχή"-, πιθανώς να του δημιουργήσει πρόβλημα με νυν στελέχη της δημοτικής αρχής. Εάν ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίξει την υποψηφιότητά του, πιθανότατα θα το κάνει "ατύπως", στο πλαίσιο των "ευρύτερων κεντροαριστερών προοδευτικών συμμαχιών" που έχει ήδη θέσει ως βασική στρατηγική. Η διαχείριση των απορριμμάτων, πάντως, είναι "κομβική" για τον κ. Παυλή.

 

Γιάννης Σμυρνιώτης

 

Ο πρώην Δήμαρχος, έχοντας δεδομένη τη στήριξη της Ν.Δ., φαίνεται ο πιο.."ήρεμος" εκ των υποψηφίων, καθώς δεν δείχνει να προβληματίζεται ιδιαίτερα από τα νέα δεδομένα-που, άλλωστε, ήταν γνωστά εδώ και καιρό-. Ωστόσο, κοινό "μυστικό" είναι πως ο κ. Σμυρνιώτης δεν "απολαμβάνει" της στήριξης όλων των λεγομένων "γαλάζιων πρωτοκλασάτων" της Αρκαδίας και κάποιοι εξ αυτών φαίνεται να προτιμούν άλλους υποψηφίους. Σε κάθε περίπτωση, η Ν.Δ. προφανώς και θα ακολουθήσει "αυστηρή" πολιτική στις αυτοδιοικητικές εκλογές, για να επιτύχει τη μεγαλύτερη δυνατή συσπείρωση. Αυτο ευνοεί τον κ. Σμυρνιώτη.

 

Κώστας Τζιούμης

 

Ο επικεφαλής της παράταξης "Τρίπολη Αύριο" κινείται, εδώ και καιρό, προς την κατεύθυνση συγκρότησης δυνατού ψηφοδελτίου και είναι ένα πρόσωπο που έχει τη δυνατότητα να "προσελκύσει" συμπάθειες απ' όλες τις πλευρές. Είναι ενδιαφέρον τι θα συμβεί αν όντως ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίξει τον νυν Δήμαρχο. Τότε, το ΚΙΝΑΛ, αδυνατώντας να συμπράξει, έστω και τοπικά, με το κυβερνητικό κόμμα-σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα-, θα πρέπει να στραφεί αλλού και, πιθανώς, το "αλλού" να λέγεται "Κώστας Τζιούμης".

 

Νίκος Τσιαμούλος

 

Στην τελευταία του προσπάθεια κατάληψης της δημαρχίας-σύμφωνα με δική του δήλωση-, ο επικεφαλής της παράταξης "Τρίπολη αλλάζουμε τα δεδομένα", έχει ποντάρει πολλά, ξεκινώντας δράσεις επικοινωνιακού χαρακτήρα εδώ και καιρό. Ο κ. Τσιαμούλος επιμένει.."αυτοδιοικητικά" και δεν φαίνεται να ενδιαφέρεται για κομματικού τύπου στηρίξεις. Ωστόσο, καθώς είναι αεικίνητος, τίποτε δεν αποκλείεται. Σίγουρο είναι πως και αυτός "ποντάρει" στην πολυσυλλεκτικότητα.

 

Προσεχώς: Οι επαφές των επίδοξων, νέων υποψηφίων για το Δήμο Τρίπολης 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.