Πολιτικη

winamp wmp real qt

Αναδρομική αδειοδότηση διαδικτυακού στοιχηματισμού

"Έως και 300εκ. ευρώ για προσλήψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού στη Δημόσια Υγεία μπορούν να συγκεντρωθούν από τη φορολόγηση των εταιριών διαδικτυακού στοιχηματισμού"

Ο Βουλευτής Αρκαδίας, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος και επικεφαλής του Τομέα Ανάπτυξης της Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, κατέθεσε ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομικών κ.Τσακαλώτο αν η Κυβέρνηση σχεδιάζει την ολοκλήρωση διαδικασίας αδειοδότησης των εταιριών διαδικτυακού στοιχηματισμού του, καθώς επίσης και την άμεση αναδρομική φορολόγησή τους κατά τα ευρωπαϊκά πρότυπα. Οι εταιρίες αυτές λειτουργούν στην πραγματικότητα σε μία αμφισβητούμενη νομιμότητα, καθώς η αδειοδότησή τους δεν ολοκληρώθηκε ποτέ, ενώ φορολογούνται κατά δήλωση. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, τα διαφυγόντα κέρδη του ελληνικού δημοσίου μόνο από τη φορολόγηση των μικτών εσόδων τους (χωρίς να συνυπολογίζονται ΦΠΑ, φόρος εισοδημάτων και τυχόν προσαυξήσεις) θα μπορούσαν να φτάσουν ακόμη και τα 300 εκ.ευρώ.

Ο κ. Κωνσταντινόπουλος ενημέρωσε παράλληλα με επιστολή του όλους τους Βουλευτές του δημοκρατικού τόξου για το ζήτημα καλώντας τους να προχωρήσουν όλοι μαζί, από κοινού, στη νομοθετική ρύθμιση με στόχο την ενίσχυση της Δημόσιας Υγείας, μέσω των προσλήψεων ιατρικού, νοσηλευτικού και παραϊατρικού προσωπικού.

 

(Δ.Τ.)

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.