Πολιτικη

Τρίπολη: Κυβερνητικές εξαγγελίες για τους Αποδήμους (video)

Οι εκπρόσωποι της Κυβέρνησης, κατά την έναρξη του Ενάτου Παγκόσμιου Συνεδρίου Αποδήμων Αρκάδων, επιβεβαίωσαν δράσεις και νομοθετικές πρωτοβουλίες που σχετίζονται με προβλήματα της Αρκαδίας αλλά και του Απόδημου Ελληνισμού

 

Ο Υπουργός Εσωτερικών, κ.Πάνος Σκουρλέτης, αφού έκανε μια αναδρομή στην αρκαδική Ιστορία, εστίασε στις ανακατατάξεις που λαμβάνουν χώρα παγκοσμίως και που θα πρέπει να αντιμετωπίσει τόσο η Αρκαδία όσο και η Ελλάδα. Από εκεί και πέρα, η οικονομία, η λεγόμενη "δίκαιη ανάπτυξη", η μεταμνημονιακή εποχή αλλά και η μεταρρύθμιση στην τοπική αυτοδιοίκηση, βρέθηκαν στο επίκεντρο των αναφορών του κ. Υπουργού- ο οποίος, φυσικά, δεν παρέλειψε να μιλήσει και για τις χρηματοδοτικές δράσεις που υλοποιεί το Υπουργείο προς όφελος των Δήμων.

 

Όσον αφορά το θέμα της ψήφου των Αποδήμων-θέμα που εδώ και καιρό απασχολεί την εθνική πολιτική επικαιρότητα και αντιπαράθεση-, ο κ. Σκουρλέτης ανέφερε πως, με τον "Κλεισθένη 1", γίνεται μια πρώτη σοβαρή προσπάθεια επίλυσης του προβλήματος. Ειδικότερα, η θεσμοθέτηση ανάλογης επιτροπής που, μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα, θα γνωμοδοτήσει περί του θέματος, χαρακτηρίστηκε, από τον κ. Υπουργό, ως "τομή".  

 

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών, κ. Τέρενς Κουίκ, ανέφερε, μεταξύ άλλων, πως είναι πολύ σημαντικό να γίνει μια πλήρης απογραφή όλων των Αρκάδων του εξωτερικού, ενώ περιέγραψε και τη λειτουργία του νέου Συμβουλίου για τους Απόδημους Έλληνες, όπως αυτή θα καθοριστεί με σχετικό κυβερνητικό νομοσχέδιο το Φθινόπωρο.

 

Επιπρόσθετα, ο κ. Κουίκ αναφέρθηκε και σε πολλά, πρακτικά ζητήματα που απασχολούν τους αποδήμους και για τα οποία, όπως είπε, δρομολογούνται λύσεις, όπως η δημιουργία γενικής γραμματείας αποδήμων και η διευθέτηση γραφειοκρατικών ζητημάτων που απασχολούν όσους απόδημους επισκέπτονται την Ελλάδα το καλοκαίρι.

 

Ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην Αρκαδία, κ. Παπαηλιού, ήταν ιδιαίτερα λακωνικός-αν και Αρκάς-, αναφέροντας πως το Συνέδριο είναι μια ευκαιρία για ενδυνάμωση των σχέσεων μεταξύ Αποδήμων Αρκάδων και ντόπιων.

 

 

 

Videos

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.