Πολιτικη

Τρίπολη: Συζήτηση περί ματαίωσης ή όχι των εκδηλώσεων

Πρόταση υπεβλήθη στο Δημοτικό Συμβούλιο Τρίπολης, της 27ης Ιουλίου 2018, περί ματαίωσης των πολιτιστικών εκδηλώσεων σε τοπικές κοινότητες, λόγω της "εθνικής τραγωδίας" που έπληξε την Ανατολική Αττική

Ο κ. Δήμαρχος Τρίπολης τοποθετήθηκε, λέγοντας πως δεν είναι αυτό ένα θέμα για το οποίο θα έπρεπε να πάρει απόφαση το Συμβούλιο, αλλά ο κάθε τοπικός σύλλογος που διοργανώνει κάποια εορτή. Ο Δήμος θα συνεχίσει κανονικά να χρηματοδοτεί τέτοιες εκδηλώσεις, όταν υπάρχει ανάλογη αίτηση, όπως επεσήμανε ο κ. Παυλής, αλλά αν ματαιωθεί κάποια, φυσικά και δεν θα δοθεί επιχορήγηση.

Με αυτή τη θέση συντάχθηκε η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου, καθώς, όπως επεσήμανε και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, είναι ένα ζήτημα που άπτεται της ευαισθησίας του καθενός.

O κ. Τσιαμούλος, ωστόσο, ζήτησε να υπάρξει συγκεκριμένη εισήγηση της δημοτικής αρχής, περί χρονικού προσδιορισμού της αναστολής πολιτιστικών εκδηλώσεων, ίδιου για όλους. 

Δεν έγινε αποδεκτή η πρόταση, παράλληλα, όμως, υπήρξε η επισήμανση πως ο ίδιος ο Δήμος Τρίπολης θα πρέπει να αποφασίσει εάν και μέχρι πότε θα υπάρξει αναστολή των πολιτιστικών εκδηλώσεων που διοργανώνει ο ίδιος. Περί αυτού συνηγόρησαν οι κ. Τζιούμης και Βόσνος.

Να επισημάνουμε πως η πρόταση υπεβλήθη από τον κ. Νίκο Παπούλια, Δημοτικό Σύμβουλο, ο οποίος προσέθεσε πως προτείνει να μην γίνει καμία εκδήλωση μέχρι να ταφούν οι σωροί που έχουν βρεθεί.

Η πρόταση που υιοθετήθηκε ήταν να ανασταλούν οι εκδηλώσεις του Δήμου Τρίπολης μέχρι 1-2 Αυγούστου και οι τοπικές κοινότητες (χωριά) να πάρουν, μέσω των Προέδρων τους, ξεχωριστές αποφάσεις περί αναστολής. Ο Δήμος Τρίπολης θα προχωρήσει σε παράκληση να μην γίνει καμία εκδήλωση έως τις αρχές Αυγούστου.

 

Ο κ. Τσιαμούλος δήλωσε παρών γιατί, όπως είπε, θα έπρεπε να υπάρξει μια συνολική απόφαση που να περιλαμβάνει και τις τοπικές κοινότητες. 

 

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.