Πολιτικη

"Το Μεθύδριο δίνει ζωή σε μεγάλο μέρος της Αρκαδίας"

Ο βουλευτής Αρκαδίας Γιώργος Η. Παπαηλιού, κατά τη θρησκευτική πανήγυρη-εκδήλωση στη μνήμη του πολιούχου του Μεθυδρίου  Αγίου Παντελεήμονα (27.7.2018) απηύθυνε χαιρετισμό

"1) Το Μεθύδριο, ένα χωριό που δεν κατοικείται, δίνει ζωή σε ένα μεγάλο μέρος της Αρκαδίας, αφού το υδροδοτεί από τις πηγές του. 

Συνεπώς, το Μεθύδριο δεν είναι μόνον «μνήμη» για την ιστορική πορεία του και τη ζωή μιάς άλλης εποχής, αλλά και συνεισφορά στην καθημερινότητα του τόπου μας.

2) Ο ναός του Αγίου Παντελεήμονα (στο Μεθύδριο) με το χειροποίητο τέμπλο του, έργο της λαϊκής θρησκευτικής τέχνης,  πρέπει να διασωθεί και προς αυτή την κατεύθυνση πρέπει όλοι να συμπράξουν.  

3) Η εφετεινή θρησκευτική πανήγυρη-εκδήλωση στη μνήμη του πολιούχου Αγίου Παντελεήμονα συμπίπτει με τις πλημμύρες στην Αττική, που δεν προκάλεσαν μόνον υλικές καταστροφές, αλλά αφαίρεσαν και ανθρώπινες ζωές.

Από τις φυσικές καταστροφές πρέπει να αντληθούν διδάγματα. Κυρίως  να μη πορευόμαστε με βάση το ατομικό συμφέρον, αλλά συλλογικά, με  συνεργασίες και αλληλεγγύη. Με άλλα λόγια, να υπερισχύει το «συλλογικό» του «ατομικού».  Έτσι θα τιμηθεί και η μνήμη των ανθρώπων που τόσο άδικα «χάθηκαν». "

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.