Πολιτικη

"Παράνομη η απαίτηση του ΙΚΑ για τους Αρκάδες"

Αναφορικά με τα επιβληθέντα από το ΙΚΑ πρόστιμα, που καλούνται να πληρώσουν οι πυρόπληκτοι του 2007, και για τα οποία ο ασφαλιστικός φορέας προχωρά και σε κατασχέσεις, τοποθετήθηκαν σύνεδροι.

 

Τσάμας Ιωάννης, Πολιτικός Μηχανικός 

"Το 2014  καταργήθηκε το ταμείο Αρκαδίας και μεταφέρθηκαν οι φάκελοι στην Καλαμάτα και κάποιος υπάλληλος έστειλε στον Εισαγγελέα χαρτί ότι οι Αρκάδες δεν έχουν πληρώσει τίποτα."

"1.800 ευρώ ζητάει παράνομα το ΙΚΑ από τους πυρόπληκτους, ενώ το κράτος τους είχε βεβαιώσει προφορικά και γραπτά, ότι απαλλάσσονται από οικονομικές ευθύνες έναντι του ασφαλιστικού φορέα. Την ίδια στιγμή, που όσοι έχουν χρέη μέχρι 3.000 καλούνται να πληρώσουν στο 100% το πρόστιμο, ενώ για όσους έχουν χρέη πάνω από 3.000 ευρώ, υπάρχουν εκπτωτικές διαβαθμίσεις."

"Δεν μπορεί 1.200 άνθρωποι να συνεννοήθηκαν για να εξαπατήσουν το ΙΚΑ, το οποίο μάλιστα λειτουργεί ως τιμωρός, αντί ως συμπαραστάτης του πολίτη."

 

Ευάγελλος Γιαννακούρας, Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας

"Σήμερα πρέπει να βγει μία απόφαση, να κάνουμε ένα ψήφισμα, να επικοινωνήσουμε με το γραφείο του Πρωθυπουργού και να αποτανθούμε και σε νομική υπηρεσία, προκειμένου να απαλλαγούν οι απεγνωσμένοι άνθρωποι από τον οικονομικό βρόγχο, που τους πνίγει. Να πληρώσουν τα πρόστιμά τους, αλλά χωρίς καμία προσαύξηση!"

 

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.