Πολιτικη

Νικολάκου: "Το αεροδρόμιο της Καλαμάτας είναι στα όριά του"

"Η Καλαμάτα αναπτύσσεται ραγδαία κι έχουμε παίξει πρωταρχικό ρόλο σε αυτό, όμως το αεροδρόμιό της δεν αντέχει άλλο!"

 

"Ζητάμε την έγκριση του σώματος, όμως πρέπει να υπάρξει και μία νομοθετική ρύθμιση. Η Περιφερεια Πελοποννησου έχει καταστεί το κέντρο της τουριστικής αγοράς και ανήκει στους ανταγωνιστικούς προορισμούς, όσο κι αν αυτό δεν αρέσει σε κάποιους" είπε η κυρία Νικολάκου αναφορικά με τον νόμο, που δημιουργεί προβλήματα στους οδηγούς ταξί στην περιοχή του αεροδρομίου της Καλαμάτας. 

 

Οι  τοποθετήσεις των συνέδρων πάνω στο θέμα:

 

Ντίνα Νικολάκου, Θεματική Αντιπεριφερειάρχης

"Εμείς μιλάμε με ανθρώπους που εμπλέκονται με τον τουρισμό και κινούμαστε και προς όφελος του τόπου, μέσα από επαφές μας με τουριστικούς πράκτορες και από την Αγγλία και από τη Γερμανία. Το αεροδρόμιο της Καλαμάτας συναγωνίζεται τα μεγαλύτερα αεροδρόμια της χώρας και σε ποσοστιαία στατιστική εκτίμηση αφίξεων είναι πρώτο! Μπορούμε να διεκδικήσουμε από το υπουργείο να αντικατασταθεί περιοχή λειτουργίας. Θέλουμε τα ταξί, που πηγαίνουν νόμιμα στο αεροδρόμιο, να πηγαίνουν και προμισθωμένα."

 "Εμείς τασσόμεθα υπέρ της ρύθμισης, την οποία ζητούν και οι οδηγοί ταξί και θα είμαστε σε επαφή με τους Συνδέσμους Ταξί και τη νομική του σύμβουλο για να είμαστε διευκρινιστικοί, ακριβώς όπως θέλουμε να διεκδικήσουμε και πολιτικά αυτή την αλλαγή. Αν όμως δεν τα καταφέρουμε, πρέπει να έχουμε έτοιμο ένα εναλλακτικό σχέδιο. Θέλουμε μία καθαρή απάντηση από το υπουργείο και τους αρμόδιους φορείς, την οποία όμως δεν παίρνουμε. Δε μας λένε, πού θα βρούνε τη χρηματοδότηση." 

"Η μόνη σταθερά σε σχέση με το αεροδρόμιο της Καλαμάτας είναι η Περιφέρεια Πελοποννήσου. Είμαστε στο πλευρό των Συνδέσμων Ταξί και μαζί τους θα το παλέψουμε να κερδίσουμε όσα διεκδικούμε για το όφελος της Πελοποννήσου, του τουρισμού, της οικονομίας"

"Η Καλαμάτα αναπτύσσεται ραγδαία κι έχουμε παίξει πρωταρχικό ρόλο σε αυτό, όμως το αεροδρόμιό της δεν αντέχει άλλο! Χρειάζεται αναβάθμιση και το δέχτηκε και ο Πρωθυπουργός στο Αναππτυξιακό Συνέδριο! Αν όμως μας πει η κυβέρμηση «όχι» έχουμε κι άλλους τρόπους! Θα το παλέψουμε! Ο μπάρμας στην Κορώνη δεν περνάει πια!"

 

Μπούζα Αντωνία, Αντιπεριφερειάρχης

«Είμαστε δίπλα στην προσπάθεια των εργαζομένων στα ταξί, γιατί πρέπει να σταματήσει η ταλαιπωρία τους και να αντιμετωπιστούν σοβαρά, πόσο μάλλον όταν μιλάμε για την περιοχή του αεροδρομίου της Καλαμάτας.»

 

Αλειφέρη Ελένη, Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας

"Είναι πραγματικό πρόβλημα για την εικόνα της Μεσσηνίας και για την οικονομία του τουρισμού το πρόβλημα, που αντιμετωπίζουν οι οδηγοί ταξί.  Εάν δεν υπάρξει τροποποίηση του νόμου, θα πρέπει να βρεθεί με κάποιον άλλο τρόπο άμεσα λύση από τον υπουργό και οποιονδήποτε μπορεί να πιέσει την κατάσταση."

"Η διάταξη της προμίσθωσης δεν μπορεί να λειτουργήσει με τις τρέχουσες εξελίξεις. Το αεροδρόμιο της Καλαμάτας πρέπει να αναβαθμιστεί και μάλιστα είναι πιο πιεστικό από την αναβάθμιση των υπολοίπων αεροδρομίων της χώρας!"

 

 Παπαδάτος, πρόεδρος συνδέσμου ταξί

"Ζητάμε από όλους σας να βάλετε πλάτη και να λυθεί άμεσα το πρόβλημά μας, δεδομένου ότι έχουν ήδη παρέλθει τα 2/3 της τουριστικής περιόδου. Πρέπει να γίνουν άμεσα κινήσεις!"

 

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.