Πολιτικη

"Όλα τα Κέντρα Υγείας να περάσουν στην Περιφέρεια!"

Για τις πρωτοβουλίες και τις επιτομές της Περιφέρειας Πελοποννήσου στα Κέντρα Υγείας Πελοποννήσου μίλησαν ο Πέτρος Τατούλης και η Ντίνα Νικολάκου στο Περιφερειακό Συμβούλιο.

"Είναι επιτακτική ανάγκη να ενταχθούν στο πρόγραμμα αναβάθμισης κτιριακών υποδομών και εξοπλισμού όλα τα Κέντρα Υγείας της Πελοποννήσου, τα οποία βρίσκονται κτιριακά σε δραματική κατάσταση. Έχουμε εξασφαλίσει οικονομικούς πόρους, που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε για την αναβάθμιση της υγείας στο βαθμό, που μας επιτρέπεται. Θα έπρεπε να περάσουν όλα τα Κέντρα Υγείας στον φορέα της Περιφέρειας, ώστε να παρεμβαίνουμε πολιτικά και να μην ερχόμαστε αντιμέτωποι με άθλια περιστατικά, όπως π.χ. να μην υπάρχει οδηγός ασθενοφόρου για τη μεταφορά ασθενών ή τραυματιών στο νοσοκομείο ή στο κέντρο υγείας κάποιας περιοχής" τόνισε η θεματική αντιπεριφερειάρχης, Ντίνα Νικολάκου.

 

Το Λυγουριό, οι Γαργαλιάνοι, τα Τρόπαια, το Άστρος, το Καλλιάνι και η Μεγαλόπολη είναι μεταξύ των περιοχών για τις οποίες η Περιφέρεια Πελοποννήσου δηλώνει αποφασισμένη να εντάξει στο πρόγραμμα της κτιριακής και εξοπλιστικής αναβάθμισης, ώστε να μπορούν όλοι οι πολίτες να έχουν πρόσβαση στο αναφαίρετο δικαίωμα της Υγείας.

 

"Εδώ συζητάμε τι κάνει η Περιφερειακή Αρχή. Δεν άκουσα κανέναν να λέει, πόσο μεγάλη ήταν η παρέμβασή μας στον τομέα της υγείας. Όλες οι τεχνικές μελέτες έγιναν με δική μας πρωτοβουλία. Εξασφαλίσαμε τη χρηματοδότηση των νοσοκομείων κι ενώ βρίζατε κάποιους μέχρι σήμερα, σήμερα τους έχετε βάλει πολύ ψηλά. Έχουμε εξασφαλίσει χρηματοδότηση για όλες τις δομές υγείας και στους τομείς της υγείας, που έχουμε δικαιοδοσία. Εμείς δουλεύαμε και δουλεύουμε χωρίς πελατειακές σχέσεις και νοοτροπίες, που έχουν προκύψει από ένα σάπιο σύστημα εξουσίας, που με τη σειρά του έχει σαπίσει τους πολίτες" πρόσθεσε ο κ. Τατούλης.

 

Διαβάστε το Δελτίο Τύπου της Περιφέρειας Πελοποννήσου:

"Καθολική η παρέμβασή μας για τις δομές υγείας στην Πελοπόννησο."

"Οι παρεμβάσεις μας στον τομέα της υγείας είναι ολιστικές σε όλες τις δομές της στην Πελοπόννησο» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης κατά την έγκριση από το Περιφερειακό Συμβούλιο της πρότασης της πλειοψηφίας για υποβολή προτάσεων ένταξης στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Πελοπόννησος 2014 – 2020» των Κέντρων Υγείας Άστρους, Δημητσάνας, Λεωνιδίου, Μεγαλόπολης, Τροπαίων, Αρεόπολης, Γυθείου, Νεάπολης, Γαργαλιάνων, Λυγουριού και του Περιφερειακού Ιατρείου Καλλιανίου, την Τετάρτη 8 Αυγούστου 2018.   

Ο σχεδιασμός της Περιφερειακής αρχής αφορά το σύνολο των Κέντρων Υγείας της Πελοποννήσου, τόνισε ο Περιφερειάρχης και σημείωσε ότι «εμείς προετοιμάσαμε τις τεχνικές μελέτες και εμείς εξασφαλίζουμε τη χρηματοδότησή τους. Το αποτέλεσμα της πολιτικής μας είναι η αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας σε όλη την Περιφέρεια Πελοποννήσου και αυτό γίνεται καθημερινά αντιληπτό από τους πολίτες". 

 

 

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.