Πολιτικη

Τσιαμούλος: Βοηθώντας τον Αστέρα, βοηθάμε την πόλη

Συνέντευξη τύπου παραχώρησε ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης, "Τρίπολη, αλλάζουμε τα δεδομένα", κ. Νίκος Τσιαμούλος, στις 14 Αυγούστου 2018, σχετικά με τα θέματα που απασχόλησαν το Δημοτικό Συμβούλιο Τρίπολης στις 10 Αυγούστου

Ο κ. Τσιαμούλος αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στην "πολεμική" που προέκυψε για την κατάσταση του περιβάλλοντος χώρου του γηπέδου "Θεόδωρος Κολοκοτρώνης", στο θέμα της κανονιστικής της Πλατείας του Λεβιδίου αλλά και στη μετονομασία της Πλατείας Φιλικών σε "Προσφύγων της Μικράς Ασίας-Γεώργιος Καραγιάννης.

 

Ειδικότερα, οι θεματικοί άξονες στους οποίους κινήθηκε η τοποθέτηση του κ. Τσιαμούλου, ήταν οι εξής:

 

Γήπεδο Αστέρα

Έχει δίκιο ο κ. Καϋμενάκης για την κατάσταση γύρω από το γήπεδο. Είμαστε τυχεροί που επένδυσαν στην πόλη οι κ. Μπάκος και Καϋμενάκης. Ο Αστέρας Τρίπολης είναι μια από τις πιο "υγιείς" επιχειρήσεις της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Μέσα σε μια ημέρα, λόγω του αγώνα Αστέρας-Χιμπέρνιαν, σημειώθηκε τζίρος δέκα ημερών στην Τρίπολη, σύμφωνα με το Οικονομικό Επιμελητήριο. Καλό θα είναι να βοηθήσει περισσότερο ο Δήμος, άλλωστε οποιαδήποτε ενίσχυση των υποδομών του γηπέδου, θα είναι παρακαταθήκη για την πόλη. Το γήπεδο είναι δημοτική περιουσία.

 

Γεωτρήσεις

Έτσι όπως πάει το πράγμα, ο κ. Παυλής συνεχίζει να εγκλωβίζεται σε προσωπικές εμμονές και να βλέπει παντού "φαντάσματα". Έγιναν δυο προκηρύξεις για αγορά γεωτρήσεων και απορρίφθηκαν, κατ' επανάληψη, από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση. Ο κ. Παυλής επιμένει πως ο ίδιος κάνει καλά τη δουλειά του και συνεχώς  αποδίδει "ιδιοτελή κίνητρα" σε προϊσταμένους υπηρεσιών. 

 

Πυρόπληκτοι Αττικής-Αρκάδες στην ηγεσία της Πυροσβεστικής

Θα πρέπει να υπάρξει συνέχεια στην ενίσχυσή τους, τουλάχιστον για ένα εξάμηνο. Καλές οι μεμονωμένες δράσεις του Δήμου μας, αλλά δεν αρκούν. Υπάρχει σχετική επιστολή του Προέδρου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων, του κ. Πατούλη. Δεν γνωρίζω αν και πως θα ανταποκριθεί η δημοτική μας αρχή. 

Οφείλουμε να συγχαρούμε τους Αρκάδες αξιωματικούς του Πυροσβεστικού Σώματος, κ. Ματθαιόπουλο και Γιόβα, που ανέλαβαν την ηγεσία πρόσφατα και να τους ευχηθούμε κάθε επιτυχία στο δύσκολό τους έργο.

 

Γιοφύρια Βουρβούρων

Μεγάλης ιστορικής και πολιτισμικής σημασίας τα δυο γιοφύρια στην περιοχή των Βουρβούρων. Θα πρέπει να ενισχυθούν άμεσα με πέδιλα στις βάσεις τους, γιατί έχουν υποστεί καθίζηση. Αν όντως είναι θέμα που άπτεται της αρμοδιότητας της Περιφερειακής Αρχής-όπως ειπώθηκε στο Συμβούλιο-, θα πρέπει ο Δήμος να κινηθεί γρήγορα, κάνοντας τις απαραίτητες αιτήσεις.

 

Κανονιστική Πλατείας Λεβιδίου

Απώλεια εσόδων και εδώ, όπως και στην Τρίπολη, για το Δήμο. Κατά την πάγια τακτική της, η δημοτική αρχή έφερε στο "παρά πέντε" μια κανονιστική προς ψήφιση. Γι' αυτό το λόγο, η παράταξή μας ψήφισε "παρών".

 

Μετονομασία Πλατείας "Φιλικών"

Η μετονομασία της Πλατείας αυτής σε Πλατεία "Προσφύγων της Μικράς Ασίας-Γεώργιος Καραγιάννης", αποτελεί δικαίωση των προσπαθειών του Συλλόγου της περιοχής, του οποίου έχω την τιμή να ηγούμαι εδώ και χρόνια. Ελπίζουμε πως θα ολοκληρωθούν οι διαδικασίες, πριν από την αντίστοιχη εορτή. Ο κ. Καραγιάννης έχει διδάξει ήθος, προκοπή και αξίες που είναι συνυφασμένες με τους Έλληνες Πρόσφυγες, οι οποίοι επέστρεψαν στη γενέτειρα.

 

Τέλος, λόγω και της ημέρας, ο κ. Τσιαμούλος δεν παρέλειψε να ευχηθεί "Να δώσει φώτιση η Παναγία στη δημοτική μας αρχή, προς όφελος όλων μας"..

 

 

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.