Πολιτικη

"Η στρατηγική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ θα έλθει μόνο από το ΚΙΝΑΛ"

"Κανείς άλλος δεν θα μπορούσε να οδηγήσει τη ΝΔ στην αυτοδυναμία με τόση ασφάλεια όση ο κ.Τσίπρας. Όμως η στρατηγική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ θα έλθει οριστικά μόνο από το Κίνημα Αλλαγής", δήλωσε σε συνέντευξή του ο βουλευτής Αρκαδίας Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος.

Βασικά σημεία συνέντευξης στην εκπομπή "Αταίριαστοι" του τηλεοπτικού σταθμού "ΣΚΑΪ" (Χρ.Κούτρας – Γ.Ντσούνος):

-Η περικοπή των συντάξεων θα γίνει, με απόφαση και υπογραφή Τσίπρα και με την ψήφο όλων των Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ. Το Κίνημα Αλλαγής έχει καταθέσει τροπολογία στη Βουλή για να αποφευχθεί η περικοπή συντάξεων, όποιος θέλει μπορεί να την ψηφίσει. Ο ΣΥΡΙΖΑ όμως την απέρριψε.

-Αυτές τις ημέρες ξεκίνησαν ξανά και οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας και μάλιστα κάτω των 100.000 ευρώ. Έχουν βγει σε πλειστηριασμό ακόμη και σπίτια πρώην στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ – είναι και δικές τους οι καταγγελίες!

-Για πρώτη φορά, ύστερα από οκτώ χρόνια κρίσης, θα μείνουν εκτός παιδικών σταθμών 35.000 παιδιά! Το 2014, ως συναρμόδιοι Υπουργοί με τον κ.Κεγκέρογλου, μεριμνήσαμε και πετύχαμε να μην μείνει ούτε ένα παιδί εκτός. Τώρα η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ απέτυχε και σε αυτό. Εμείς καταθέσαμε πρόταση στη Βουλή, αλλά και πάλι καμία ανταπόκριση.

-Στη Θεσσαλονίκη, αλλά και καθημερινά, ο κ.Τσίπρας επιβεβαίωσε πως ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα κόμμα «σούπερ μάρκετ»: Εντός Ελλάδας αντιπαρατίθεται με τη ΝΔ, εκτός παροτρύνει τον κ.Σουλτς να συνεργαστεί με την κα Μέρκελ. Εντός Ελλάδας συνεργάζεται με τον ακροδεξιό κ.Καμμένο, εκτός καταγγέλλει δήθεν την ακροδεξιά. Μέχρι πρόσφατα ο ΣΥΡΙΖΑ αποκαλούσε την κα Παπακώστα «Ζαρούλια της ΝΔ», και σήμερα συγκυβερνά μαζί της, και κάνουν μάλιστα και διαγωνισμό ποιος είναι πιο «καραμανλικός»! Από αυτό το «σούπερ μάρκετ» της πολιτικής, καθένας «αγοράζει» ό,τι θέλει. Ο μόνος τους αντίπαλος είναι το ΠΑΣΟΚ, στρέφονται μόνο εναντίον του Κινήματος Αλλαγής, όπως το κάνουν συστηματικά οι «53». Όσο για το παραμύθι ότι τάχα οι «53» είναι εσωκομματική αντιπολίτευση, ας σταματήσει πια: ο επικεφαλής τους είναι ο κ.Τσακαλώτος, που έχει περάσει όλα τα σκληρά μέτρα, σε αγαστή συνεργασία με τους θεσμούς.

-Η σημερινή Κυβέρνηση, δεν είναι Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, είναι Κυβέρνηση «καραμανλικών». Ο κ.Τσίπρας ξεκίνησε δήθεν να μιμηθεί τον Ανδρέα Παπανδρέου, και κατάντησε να αντιγράφει τον Κ.Καραμανλή: εξέλεξε Πρόεδρο της Δημοκρατίας τον στενότερό του συνεργάτη, μιλά ο ίδιος – και όλα τα στελέχη του – επαινετικά για τη διακυβέρνηση Καραμανλή, δεν άσκησαν ποτέ καμία κριτική. Σήμερα στην Κυβέρνηση είναι περισσότεροι οι «καραμανλικοί» από τους «πασοκογενείς». Και άλλωστε, εμείς έχουμε απέναντί μας, αντιπάλους μας, όσους έφυγαν από το ΠΑΣΟΚ για να ψάξουν καρέκλα στο ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ.Καραμανλής ποτέ δεν αποκήρυξε τους συνεργάτες του που συγκυβερνούν με τον κ.Τσίπρα.

-Η ΝΔ παίζει το παιχνίδι του ΣΥΡΙΖΑ, γιατί προς το παρόν τη βολεύει. Κανείς άλλος δεν θα μπορούσε να την οδηγήσει στην αυτοδυναμία με τόση ευκολία, και η ΝΔ ξέρει πως αυτή τη φορά θα κερδίσει τις εκλογές, γι’αυτό και ανέχεται ακόμη και αναξιόπιστες δημοσκοπήσεις, που προσπαθούν να «στήσουν» ένα τεχνητό δίπολο. Όμως η στρατηγική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ θα έλθει οριστικά μόνο από εμάς, από το Κίνημα Αλλαγής.

-Σχετικά με τη συμφωνία των Πρεσπών, η αλλαγή στάσης του ακροδεξιού κόμματος των Σκοπίων αποδεικνύει πως η συμφωνία είναι πολύ καλή για τα Σκόπια. Ο κ.Τσίπρας τα έχει δώσει όλα.

-Οι εκλογές θα γίνουν όσο αργότερα γίνεται, οι δύο συνεταίροι έχουν συμφωνήσει πως θα μείνουν μέχρι το τέλος. Θα έχει όμως μεγάλο ενδιαφέρον, όταν ο κ.Καμμένος θα μείνει εκτός Βουλής και θ’ανοίξει το στόμα του…

-Όσον αφορά την αλλαγή ωραρίου στα σχολεία, ο κ.Τσίπρας και οι Υπουργοί του στέλνουν τα παιδιά τους σε ιδιωτικά σχολεία και καλά κάνουν, αλλά θα πρέπει να αναρωτηθούν, πώς θα πάνε σχολείο τα παιδιά των εργαζομένων που τα στέλνουν στα δημόσια; Ειδικά μάλιστα αφού ευχήθηκε «καλό παράδεισο» και προορίζει προς θάνατον τους παππούδες και τις γιαγιάδες μετά από τα 70 τους χρόνια;

 

(Δελτίο Τύπου)

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.