Πολιτικη

"Θέατρο του παραλόγου το Συμβούλιο!"

Η αντιπαράθεση και οι εντάσεις που προκλήθηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο Τρίπολης κατά τη συζήτηση ενός θέματος που, φαινομενικά, θα έπρεπε να τυγχάνει κοινής αποδοχής, έκανε εκπροσώπους των επιχειρηματιών της πόλης που παρευρέθηκαν, να χαρακτηρίσουν ως "έργο του Ιονέσκο" τη συνεδρίαση

Οι κ. Μπουντρούκας και Θεοδωρόπουλος, ειδικότερα, ανέφεραν πως αυτό που συνέβη στην αίθουσα του Συμβουλίου θύμιζε "Θέατρο του Παραλόγου" και δήλωσαν πως δεν διεκδικούν ούτε την πατρότητα της πρότασης περί δημιουργίας Μουσείου Αγώνα ούτε πως προτείνουν κάτι "πρωτότυπο".

Κάλεσαν δε το Δημοτικό Συμβούλιο να επιδείξει πνεύμα ομόνοιας και όχι να σύρεται σε στείρες και διχαστικές αντιπαραθέσεις. Eπιπρόσθετα, ο κ. Μπουντρούκας, κατέληξε λέγοντας πως εάν δεν υπάρξει ομοθυμία του δημοτικού συμβουλίου περί του συμφέροντος της πόλης, η περαιτέρω απαξίωση όσων ασχολούνται με τα κοινά από την πλευρά της κοινωνίας, θα συνεχιστεί, λαμβάνοντας μόνιμα χαρακτηριστικά.

Στην καταληκτική του τοποθέτηση, ο κ. Παυλής είπε πως, προφανώς, η παράταξή του στηρίζει το ψήφισμα αλλά τόνισε πως η Τρίπολη -σε αντίθεση π.χ. με την Καλαμάτα- δεν διαθέτει πλούσια κτιριακή υποδομή, όσον αφορά τα δημοτικά ακίνητα και γι' αυτό είναι περιορισμένες οι επιλογές. 

Να σημειώσουμε πως, κατά τη διάρκεια της συζήτησης, υπήρξαν εναλλακτικές προσεγγίσεις, ως προς την επιλογή του χώρου αλλά και ως προς τη διαδικασία που θα πρέπει να ακολουθήσει ο Δήμος Τρίπολης.

 

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.