Πολιτικη

Ερώτηση Οδυσσέα για τα 12 ακίνητα της Αρκαδίας

"Γιατί η Κυβέρνηση δεν ενημερώνει ποια ακίνητα από την Αρκαδία εκχωρήθηκαν στο Υπερταμείο για 99 χρόνια;"

10.119 ακίνητα του ελληνικού δημοσίου μεταβιβάστηκαν στο Υπερταμείο, χωρίς καμία διαβούλευση με τους τοπικούς φορείς, όπως έγινε γνωστό τις τελευταίες ημέρες. Η απόφαση της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ «κρύβει» καλά τα ακίνητα πίσω από τους κωδικούς του Κτηματολογίου.

Μετά από σχετική έρευνα ο κ. Κωνσταντινόπουλος ενημερώθηκε ότι τουλάχιστον 12 από τα ακίνητα αυτά βρίσκονται στη Αρκαδία και κατέθεσε αμέσως σχετική Ερώτηση στη Βουλή ζητώντας από τον Υπουργό Οικονομικών κ. Τσακαλώτο να διευκρινίσει άμεσα ποια ακίνητα από την Αρκαδία εκχωρήθηκαν στο Υπερταμείο για 99 χρόνια, ποια είναι η αξία τους και ποιες θα είναι οι συνέπειες για τις τοπικές κοινωνίες.

Το πλήρες κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:

Κύριε Υπουργέ,

Στις 14 Ιουνίου 2018, η «Ελληνική Εταιρία Συμμετοχών και Περιουσίας Α.Ε.», γνωστή και ως «υπερταμείο» ζήτησε από τον Υπουργό Οικονομικών με γραπτό αίτημα, την μεταβίβαση ακινήτων κυριότητας του Ελληνικού Δημοσίου προς την «Εταιρία Ακινήτων Δημοσίου Α.Ε.». Η Κυβέρνηση, χωρίς καμία διαβούλευση, με συνοπτικές διαδικασίες και σχεδόν εν κρυπτώ, έσπευσε να ικανοποιήσει το αίτημα του εντεταλμένου συμβούλου της ΕΕΣΥΠ ΑΕ, εξουσιοδοτώντας ήδη στις 19 Ιουνίου, πέντε ημέρες αργότερα, τον Υπουργό Οικονομικών για τη μεταβίβαση 10.119 ακινήτων κυριότητας του Ελληνικού Δημοσίου, συνολικού εμβαδού γης 511.357.451 τ.μ. και συνολικής δομημένης επιφάνειας 22.601 τ.μ. (ΦΕΚ Β΄2320/           19-06-2018). Στη σχετική απόφαση περιλαμβάνονται μόνο οι Κωδικοί Αριθμοί του Εθνικού Κτηματολογίου, και δεν δίνεται κανένα άλλο στοιχείο, ώστε να μπορούν οι πολίτες να έχουν γνώση ποια ακριβώς είναι τα ακίνητα του Ελληνικού Δημοσίου που η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ εκχωρεί στο Υπερταμείο για 99 χρόνια, ποια η αξία τους, από ποιες χρήσεις τους θα εξοβελισθούν οι τοπικοί φορείς και ποιες ωφέλειες θα στερηθούν οι τοπικές κοινωνίες από την αξιοποίησή τους.

Από τα ακίνητα αυτά, τουλάχιστον 12 (δώδεκα) βρίσκονται στην Αρκαδία. Σύμφωνα με πληροφορίες που περιμένουμε να επιβεβαιωθούν από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου, μεταξύ αυτών συγκαταλέγονται δασικές εκτάσεις στον Άγιο Γεώργιο Τρίπολης, γύρω από το Νοσοκομείο και στους Αγίους Θεοδώρους, ακίνητα της Πυροσβεστικής, των Φυλακών και του ΙΓΜΕ, ένα τμήμα του στρατοπέδου, το γήπεδο των Φιλικών, ακίνητα κοντά στο γήπεδο του Αστέρα, καθώς και στη ΒΙ.ΠΕ, έκταση στο δρόμο προς Περθώρι και το παλιό φυτώριο της Τεγέας. Δεν έχει προηγηθεί καμία διαβούλευση με τους τοπικούς φορείς πριν από την εκχώρησή τους, ούτε και ακολούθησε αυτήν οποιαδήποτε σχετική ενημέρωση προς τους πολίτες.

Ως εκ τούτου, ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

Ποια ακίνητα της Π.Ε. Αρκαδίας έχουν εκχωρηθεί στο Υπερταμείο για τα επόμενα 99 χρόνια;

Ποια η συνολική τους αξία;

Προηγήθηκε διαβούλευση με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, την Περιφέρεια Πελοποννήσου, τους τοπικούς φορείς;

Πότε θα ενημερωθούν οι πολίτες αναλυτικά για την εκχώρηση των ακινήτων και τις συνέπειές της στην καθημερινή τους ζωή;

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.