Πολιτικη

Ένταση στην Τρίπολη για τη διαχείριση των απορριμμάτων

Την Πέμπτη, 20 Σεπτεμβρίου 2018, συνεδρίασε ο ΦοΔΣΑ στην Τρίπολη, φορέας διαχείρισης αποβλήτων για τον πρώτο βαθμό αυτοδιοίκησης

 

Η συνεδρίαση, που, ουσιαστικά, είχε ως κύριο αντικείμενο ερωτήματα σχετικά με την κεντρική διαχείριση των απορριμμάτων- μέσω της γνωστής Σ.Δ.Ι.Τ-, είχε ιδιαίτερα έντονο χαρακτήρα, καθώς αρκετοί Δήμαρχοι ή και, γενικότερα, εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης υποστήριξαν πως δεν έχει προχωρήσει η ανάδοχος εταιρεία έγκαιρα σε υποχρεώσεις της που προκύπτουν από τη σύμβαση που υπεγράφη ήδη από τις 14 Ιουνίου 2018.

 

Οι "ενστάσεις" προήλθαν, κύρια, από το Δήμαρχο Σπάρτης, κ. Βαλλιώτη, τον Δήμαρχο Κορίνθου, κ. Πνευματικό και άλλους εκπροσώπους Δήμων, οι οποίοι δήλωσαν πως θα πρέπει να ξέρει ο κάθε Δήμος τι πρόκειται επακριβώς να πληρώσει.

Αυτή τη στιγμή, δεν έχει καθοριστεί το ποσό που αναλογεί στον κάθε Δήμο, ποσό που, προφανώς, πρόκειται να επιβαρύνει τους εκάστοτε δημότες μέσω των τελών.

 

Γι' άλλη μια φορά, δε, αντικείμενο προστριβών αποτέλεσε ο αριθμός και η χωροθέτηση των σταθμών μεταφόρτωσης απορριμμάτων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Καθώς δεν έχει καθοριστεί τι ακριβώς θα ισχύσει, δεν μπορεί και να γίνει σαφής εκτίμηση του συνολικού κόστους της διαχείρισης, υποστήριξε μερίδα των μελών του ΦοΔΣΑ.

 

Επιπρόσθετα, υποστηρίχθηκε πως πρέπει να προχωρήσει η αναλογιστική μελέτη για να προσδιοριστεί το κόστος και να το λάβουν υπόψη τους οι Δήμοι κατά την κατάρτιση του προσεχούς τους προϋπολογισμού.

 

Να σημειώσουμε πως, αυτή τη στιγμή, η κεντρική διαχείριση των απορριμμάτων βρίσκεται στο σημείο όπου αναμένουμε την απόφαση για απαλλοτριώσεις- και επίταξη- εκτάσεων όπου έχουν οριστεί να δημιουργηθούν οι χώροι διαχείρισης.

 

O Πρόεδρος του φορέα, κ. Αργειτάκος, δήλωσε πως θα πρέπει να υπάρξει συνεννόηση μεταξύ των Δημάρχων κάθε Νομού, σχετικά με τους σταθμούς μεταφόρτωσης, και μετά επίσημη πρόταση στον ΦοΔΣΑ.

 

Στη συνεδρίαση παρευρέθηκε, εκτός των Δημάρχων Κορίνθου και Σπάρτης, και ο Δήμαρχος Καλαμάτας, κ. Νίκας, ο οποίος πρόσφατα απασχόλησε έντονα την επικαιρότητα, καθώς ζήτησε τη στήριξη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης για να διεκδικήσει τη θέση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.