Πολιτικη

"H Περιφέρεια απέτυχε στη μεταφορά των μαθητών!"

Στα σοβαρά προβλήματα στη μεταφορά μαθητών και στην αντιμετώπιση του δάκου στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, αναφέρθηκε σε ανακοίνωσή της η παράταξη "Πελοπόννησος Πρώτα".

Αυτό που συμβαίνει με τη μεταφορά των μαθητών στην Αργολίδα είναι απαράδεκτο και μας εκθέτει πανελλαδικά και πανευρωπαϊκά. Ιδιαιτέρως δε επειδή, φέτος, είχαμε από νωρίς εντοπίσει τα προβλήματα και είχαμε επισημάνει τους κινδύνους και, δεύτερον, επειδή έχουν ληφθεί οι σχετικές αποφάσεις από την Κυβέρνηση για την αποφυγή τέτοιων προσβλητικών και επικίνδυνων φαινομένων.

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου αποδείχτηκε για άλλη μια φορά ανεπαρκής στην αντιμετώπιση των μεγάλων θεμάτων. Χειρίστηκε τη μεταφορά των μαθητών μόνη της και "κλειστά" και απέτυχε στην Αργολίδα, ενώ αστόχησε σε πολλά ζητήματα όσον αφορά τους διαγωνισμούς σε άλλες Περιφερειακές Ενότητες. 

Καθυστερημένα στην Οικονομική Επιτροπή, στις 21/9/2018, η αντιπεριφερειάρχης κα Νικολάκου παραδέχτηκε ότι το θέμα έπρεπε να το χειρίζεται διαπαραταξιακή επιτροπή, όπως επανειλημμένως έχουμε ζητήσει οι δυνάμεις της αντιπολίτευσης. 

Έστω και τώρα, για τέτοια σοβαρά και με μεγάλο αντίκτυπο κοινωνικά θέματα, απαιτείται με ανοιχτές διαδικασίες η συνδρομή όλων των εμπλεκόμενων φορέων στο ισχύον θεσμικό πλαίσιο. Πρέπει άμεσα στην Περιφέρεια να βγουν τα ανάλογα συμπεράσματα από την εφαρμογή των διεθνών διαγωνισμών για τη μεταφορά των μαθητών σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες και να προβούμε σε προτάσεις ώστε η πολιτεία να προχωρήσει σε διορθωτικές κινήσεις στο νομοθετικό πλαίσιο. Επίσης, να αξιοποιηθεί η εμπειρία άλλων Περιφερειών στις οποίες δεν υπάρχουν σοβαρά προβλήματα στη μεταφορά των μαθητών.

Δακοκτονία

Ανάλογοι προβληματισμοί και συμπεράσματα προκύπτουν και από τον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκε η Περιφέρεια το θέμα της δακοκτονίας στην ελαιοκαλλιέργεια. Μεγάλες περιοχές φέτος έμειναν ακάλυπτες όσον αφορά την καταπολέμηση του δάκου και γι’ αυτό υπάρχουν συγκεκριμένες ευθύνες. Ήδη ακούστηκαν αξιόλογες προτάσεις (βλ. Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης Τριφυλίας) ενώ υπάρχουν και άλλες. Αυτές οι προτάσεις πρέπει να συγκεντρωθούν και, με τη συμμετοχή όλων των παρατάξεων, να προωθηθούν προς την πολιτεία, ώστε να ληφθούν μέτρα προς κάθε κατεύθυνση για να μην ξανασυμβούν λάθη και να μην προκύψουν ξανά τα φετινά αποτελέσματα στη διαχείριση αυτού του πολύτιμου για την ελαιοκαλλιέργεια έργου.

Η παράταξη 

"Πελοπόννησος Πρώτα"

 

(Δελτίο Τύπου)

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.