Πολιτικη

Παυλής: "Μετά τις εκλογές, θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας" (video)

Ο Δήμαρχος Τρίπολης, κ. Παυλής, σε συνέντευξή του, στις 28 Σεπτεμβρίου 2018, αναφέρθηκε στο σχεδιασμό των έργων για την πόλη, στα γραφειοκρατικά προβλήματα που υφίστανται αλλά και στη δέσμευση του πως δρομολογούνται παρεμβάσεις που θα αναβαθμίσουν την ποιότητας ζωής των δημοτών

Ειδικότερα, μεταξύ άλλων, ο κ. Παυλής τόνισε τα εξής:

 

"Οι υπηρεσίες μας βρίσκονται σε "φουλ μηχανές" και προσπαθούμε να αντλήσουμε χρήματα για να ολοκληρώσουμε το σχεδιασμό μας και να μη χάσουμε καμία χρηματοδοτική ευκαιρία που δίδεται σε εμάς, στους Δήμους."

 

"Έχουμε ένα γενικότερο σχεδιασμό, που επί τέσσερα χρόνια δουλεύει, αλλά τον τελευταίο χρόνο ουσιαστικά χρηματοδοτούνται όλα αυτά, καθώς το προηγούμενο διάστημα δεν υπήρχε η δυνατότητα χρηματοδότησης όλων αυτών των έργων. Μόνο συζητήσεις γίνονταν και σκέψεις. Από το καλοκαίρι του '17, ουσιαστικά, άνοιξαν οι χρηματοδοτήσεις. Μέχρι σήμερα και μέχρι τις εκλογές- αλλά και μετά τις εκλογές-, εμείς θα κάνουμε τον αγώνα προκειμένου η πόλη να λάβει τα χρήματα και να δώσουμε λύσεις σε προβλήματα πολλών ετών, όπως  και σε τρέχοντα. 

 

"Πιστέψτε με, είναι πολλά τα χρήματα για το Δήμο της Τρίπολης και θα είναι πολλά τα έργα. Αυτό όμως δεν σημαίνει κάτι, εμείς πρέπει να συνεχίσουμε την προσπάθεια αυτή, πρέπει να αγωνιζόμαστε με τις τεχνικές μας υπηρεσίες και με συμβούλους, έξω από τον Δήμο, που οφείλουν να στηρίξουν την προσπάθεια αυτή γιατί από το αποτέλεσμα θα ωφεληθούμε όλοι μας. Δεν είναι κάτι (σ.σ. από το οποίο) ωφελείται ο Δήμαρχος. Ο Δήμαρχος έχει υποχρέωση να πράττει τα αυτονόητα για να έχουν οι συμπολίτες μας καλύτερη ποιότητα ζωής. Ο κόσμος έχει έννοιες και έχει δίκιο σε πάρα πολλά θέματα, αλλά πρέπει να καταλάβουμε ότι-όπως είναι γνωστό σε ολόκληρη τη χώρα- οι πόροι έχουν μειωθεί κατά περίπου 70% με 80% σε σχέση με μια δεκαετία πριν."

 

"Δεν είναι τόσο απλό να λέμε ότι άμεσα θα λύνουμε το κάθε πρόβλημα. Είμαστε γνώστες των προβλημάτων και για το καθένα γίνεται προσπάθεια να δώσουμε λύσεις, ενώ, δυστυχώς, μετά την αλλαγή του νόμου περί έργων και προμηθειών, είχαν "παγώσει οι διαδικασίες για το σύνολο της χώρας-δεν αφορά μόνο την Τρίπολη αυτό. Μετά το καλοκαίρι του 2017 άρχισε να λειτουργεί ο νόμος, που, βέβαια, αντί να διευκολύνει αυτή την κατάσταση ώστε να μπορούμε να παρεμβαίνουμε και σε έκτακτες περιπτώσεις άμεσα, πρέπει να περιμένεις 6-8 μήνες για να "κλείνεις" κάθε έργο, μέχρι να μπει ο εργολάβος να κάνει π.χ. μια εργασία. Η γραφειοκρατία είναι απίστευτη και ο τρόπος που γίνονται πλέον οι προμήθειες και τα έργα είναι πολύ δύσκολος και πολύ χρονοβόρος. Εδώ ζητάμε την κατανόηση του κόσμου. Πρέπει να καταλάβει πως, εκεί που δεν είχαμε λεφτά, τώρα έχουμε και προσπαθούμε, με διαγωνισμούς που στο σύνολό τους γίνονται δημόσια σε όλα τα επίπεδα, να μπορέσουμε να ικανοποιήσουμε τις ανάγκες που έχει ο τόπος μας."

 

" Δεν βάζουμε ως όριο την ημέρα των εκλογών, δεν μας απασχολεί αυτό. Εκείνο που μας απασχολεί είναι να έχει εντοπιστεί το πρόβλημα, να υπάρχει μελέτη, να έχουν γίνει οι διαδικασίες του διαγωνισμού, να υπάρχει ανάδοχος και όταν υπάρχει αυτός και χρηματοδότηση το έργο θα γίνει. Να το ξεκαθαρίσουμε αυτό. Η παρουσία μου στην Αθήνα, ακριβώς αυτό σηματοδοτούσε, έγινε για να κινήσουμε κάποια πράγματα."

 

"Η εργολαβία (σ.σ. για την προσωρινή, μεταβατική διαχείριση των απορριμμάτων στο Μεγαβούνι) θα προχωράει, έχει σταματήσει προσωρινά, για 2-3 μήνες, γιατί υπήρξαν καταγγελίες από τους "γνωστούς-αγνώστους" που ξέρουμε όλοι στην πόλη, όλα αυτά τα χρόνια. Επειδή, λοιπόν, ζητήθηκε πραγματογνωμοσύνη σχετικά με την πορεία του έργου, ολοκληρώθηκε η διαδικασία αυτή πρόσφατα και τα πορίσματα βρίσκονται στους αρμόδιους. Δεν μπορούμε, φυσικά, να παρεμβαίνουμε στη δικαιοσύνη, μας είπαν να σταματήσουμε και αυτό κάναμε. Δεν υπάρχει, από εκεί και πέρα, αναστολή, την επόμενη Δευτέρα θα έχουμε την παράταση του έργου. Ο πραγματογνώμονας ορίστηκε από το δικαστήριο, έκανε τον έλεγχο και ταυτίζεται απόλυτα με όσα η τεχνική υπηρεσία του Δήμου έλεγε. Υπάρχει το θέμα της παράτασης, λοιπόν, που μας πάει δυο μήνες πίσω, τι να κάνουμε τώρα. Είναι μερικά πράγματα στα οποία πρέπει να ακολουθούμε αυστηρά τη νομοθεσία."

 

"Ακούστηκε πως ο εργολάβος πληρώθηκε ενώ δεν έπρεπε και κάτι τέτοια πράγματα. Προφανώς, όσοι τα γράφουν αυτά είναι αγράμματοι. Γιατί δεν μπορούν να διαβάσουν τα έγγραφα. Δεν καταλαβαίνω τι δημοσιογραφία είναι αυτή...Και,προφανώς, δεν έχει πληρωθεί ο εργολάβος, ούτε πρόκειται να πληρωθεί, αυτό θα γίνει τμηματικά, ανάλογα με την πρόοδο του έργου. Το να δημιουργούμε εντυπώσεις και να κάνουμε πολιτική, με ανακρίβειες και ψέμματα, λυπάμαι που το λέω, είναι "προνόμιο" της περιοχής μας. "Ανακαλύπτουν τη γη" μερικοί και προσπαθούν με ανακρίβειες συνεχείς και με εξυπνάδες να λένε διάφορα πράγματα στον κόσμο για να δημιουργούν σύγχυση. Αυτά δεν μπορούν να γίνονται και δεν είμαι και υποχρεωμένος να απαντάω σε όλους αυτούς."

 

"Υπάρχουν τόσα έργα όσα δεν έχουν γίνει τα προηγούμενα σαράντα χρόνια. Έχουμε αυτή τη στιγμή 5-6 εργολαβίες, με ανάδοχο, για τα ασφαλτικά που είναι έτοιμες να ξεκινήσουν, όταν είναι κατάλληλες οι καιρικές συνθήκες. Και θα βγουν, άλλες 6-7 ακόμα."

 

"Επαναλαμβάνω, πως τα πράγματα δεν είναι όπως παλαιότερα (σ.σ. σχετικά με τη διαδικασία που διέπει τα έργα και τις προμήθειες). Οι γούβες, για παράδειγμα, που είναι ένα θέμα που μας απασχολεί. Ξέρετε πόσο χρόνο θέλει από τη μελέτη μέχρι την ολοκλήρωση, να μπει ο εργολάβος να κλείσει; Επτά μήνες."

 

"Δεν μπορεί κανένας να μας εγκαλέσει και να μας "κουνήσει" το δάχτυλο ότι δεν προσπαθούμε και δεν έχουμε δώσει λύσεις. Αυτά θα τα πούμε στον απολογισμό που θα κάνουμε. Εκεί θα δείτε για πόσες παρεμβάσεις μιλάμε και για πόσα έργα, συγκεκριμένα, που δίνουνε λύσεις."

 

"Δεν υπήρχε πρόνοια τα προηγούμενα χρόνια (σ.σ. ο κ. Παυλής εννοεί από προηγούμενες δημοτικές αρχές, αναφερόμενος σε μηχανήματα και χειριστές) ώστε να "θωρακιστεί" ο Δήμος".

 

"Το Νοέμβρη, που θα έλθουν οι χειριστές, θα υπάρχει άμεση ανταπόκριση σε όλα τα θέματα της καθημερινότητας. Έχουμε παραγγείλει τα κατάλληλα μηχανήματα."

 

"Μετά τις εκλογές, θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας. Είμαστε βέβαιοι πως ο κόσμος καταλαβαίνει-το εισπράττουμε αυτό ξέρετε. Μπορεί να υπάρχει κάποιος εκνευρισμός, αλλά ο περισσότερος κόσμος αντιλαμβάνεται απόλυτα αυτά που τα λέω και τα ζει γιατί έρχεται εδώ (σ.σ. στο Δημαρχείο), κάθε μέρα έρχονται πάνω από εκατό, εκατόν πενήντα άνθρωποι συμπολίτες μας, ενημερώνονται και καταλαβαίνουν με ποιο τρόπο λύνεται το πρόβλημά τους."

 

"Εμείς δεν σταματάμε, θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε χρήματα, τα οποία θα λειτουργήσουν προς όφελος του Δήμου μας, με σημαντικές παρεμβάσεις που θα αλλάξουν προς το καλύτερο την ποιότητα ζωής των δημοτών."

 

"Θα αξιοποιήσουμε το κομμάτι του εθελοντισμού και της προσφοράς, από πάρα πολλούς ανθρώπους που αγαπούν τον τόπο τους, είτε αυτοί είναι στην Ελλάδα είτε εκτός, και θα υπάρξουν πολύ σημαντικά έργα στην πόλη μας που θα χρηματοδοτηθούν από αυτούς. Αλλά για να φτάσουμε σε αυτό το σημείο, θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί όλα όσα απαιτούνται για ένα έργο, προκειμένου να εκτελεστεί. Γι' αυτό χρειάζεται προετοιμασία και αυτή δεν γίνεται "στο πόδι". Παίρνει μήνες το κάθε έργο προκειμένου να προετοιμαστεί."

Videos

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.