Πολιτικη

Οργισμένη απάντηση Παυλή σε ΜΜΕ! (photos)

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας "DOCUMENTO", παραπέμπεται στον Εισαγγελέα για μη υποβολή ή για καθυστερημένη υποβολή πόθεν έσχες ο Δήμαρχος Τρίπολης, ο οποίος απαντά με οργή στα ΜΜΕ!

Τριάντα δύο δήμαρχοι παραπέμπονται από την Επιτροπή Ελέγχου Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης στην Εισαγγελία Εφετών Αθηνών επειδή δεν υπέβαλαν η υπέβαλαν εκπρόθεσμα δήλωση περιουσιακής κατάστασης (πόθεν έσχες) όπως όφειλαν εκ του νόμου .

Στον κατάλογο των ονομάτων που δημοσιεύει σε σχετικό ρεπορτάζ η εφημερίδα "DOCUMENTO", καταγράφονται τα 32 ονόματα των δημάρχων που δεν τήρησαν το γράμμα του νόμου και τώρα θα βρεθούν αντιμέτωποι με τον εισαγγελέα.

Η παραπομπή των ανωτέρω στην Εισαγγελία Εφετών Αθηνών έγινε μετά από εισήγηση του εισαγγελέα πλημμελειοδικών και επίκουρου μέλους της επιτροπής Νικολάου Αντωναράκου.

Συγκεκριμένα 17 από τους συγκεκριμένους δημάρχους δεν υπέβαλαν ποτέ δήλωση πόθεν έσχες, ενώ 15 υπέβαλλαν εκπρόθεσμα.

Η εισήγηση Αντωναράκου έγινε δεκτή από την επιτροπή της Βουλής, παρότι η πρόεδρος της Επιτροπής Τασία Χριστοδουλοπούλου φάνηκε να αμφιταλαντεύεται γιατί δεν ήθελε να υπάρξει φόρτος εργασίας για τους εισαγγελείς.

Ακολουθεί οι λίστες με τα ονόματα των δημάρχων:

Πηγή: aftodioikisi.gr

 

Η απάντηση του κ. Δημήτρη Παυλή στην επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου Τρίπολης:

Προς αποκατάσταση όλης της αληθείας και των όσων αναφέρονται σε δημοσίευμα της εφημερίδας documento και αναπαραγωγή του από το Arcadia Portal και λοιπά ηλεκτρονικά ΜΜΕ την 1/10/2018, οφείλω να δηλώσω τα εξής:

Οι εντυπώσεις που επιχειρούνται να δημιουργηθούν από τη δημοσίευση του εν λόγω εγγράφου, προφανώς υποκρύπτουν και εξυπηρετούν άλλες σκοπιμότητες. Ανεξαρτήτως αυτού και επειδή ουδέποτε επιχείρησα να αποκρύψω ή να διαστρεβλώσω τίποτα, η αλήθεια είναι ότι λόγω μίας γραφειοκρατικής εμπλοκής, η δήλωση του πόθεν έσχες για την περίοδο που αναφέρεται στο δημοσίευμα, δεν εστάλη στην καθ’ ύλην αρμόδια διοικητική Υπηρεσία, αλλά στον Άρειο Πάγο.

Εξαιτίας αυτής της τυπικής παράλειψης, ελέγχθηκα από τη Δικαιοσύνη, η οποία με τις σχετικές αποφάσεις της, ήτοι την υπ’ αριθμ. 671/2017 απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Τρίπολης και το υπ’ αριθμ. 88/2018 Βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Ναυπλίου, με απήλλαξε κάθε κατηγορίας.

Η αναφορά της ιδιότητας του Εισαγγελέα στον τίτλο του άρθρου από τους κάθε ειδών εισαγγελεύοντες δημοσιογράφους, μπορεί να πετυχαίνει τον σκοπό της που είναι η προεκλογική κατασκευή σκανδάλων, αλλά δεν αρκεί για την δολοφονία του χαρακτήρα ενός δημοσίου προσώπου.  

Η άσκηση της δημοσιογραφίας προϋποθέτει σωστή πληροφόρηση και ενημέρωση και πάνω από όλα σοβαρότητα.

Ο Δήμαρχος Τρίπολης

Δημήτρης Παυλής

 

Νομικά, αν αποδειχθεί για κάποιο πρόσωπο αδικαιολόγητη η μη υποβολή δήλωσης πόθεν έσχες ή η καθυστέρησή της, τότε η ποινή είναι ένας χρόνος στέρησης πολιτικών δικαιωμάτων.

 

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.