Πολιτικη

Τα αδέσποτα "άναψαν" τα αίματα στο Δημοτικό Συμβούλιο

Το φλέγον ζήτημα των αδέσποτων του Δήμου Τρίπολης προκάλεσε σχετικά έντονη αντιπαράθεση στο Δημοτικό Συμβούλιο γι' άλλη μια φορά

Η συζήτηση ξεκίνησε με αφορμή θέμα προ ημερήσιας διάταξης, σχετικά με δαπάνη για κτηνιατρικές υπηρεσίες. O κ. Σμυρνιώτης δήλωσε πως  "Πληρώνουμε χώρο και έρχεται θέμα την προηγούμενη εβδομάδα για νέες κατασκευές! Τώρα το θυμηθήκατε, μετά 18 μήνες, η διαδικασία θα κρατήσει κι άλλους μήνες, "καλά κρασιά"!

O κ. Τζιούμης είπε πως "τα αδέσποτα είναι τεράστιο πρόβλημα και η απόδοση της δημοτικής αρχής είναι τραγική στο θέμα, καθώς έχουμε επιθέσεις αδέσποτων καθημερινά". 

 

Ο κ. Παυλής είπε, μεταξύ άλλων, πως : Δεν παρανομούμε, κάνουμε αυτό που λέει ο νόμος. Ο Δήμος κάνει αυτό που ορίζει ο νόμος, παρανομήσαμε σε κάτι; Ο νόμος λέει πως είμαστε υποχρεωμένοι να τα πιάνουμε, να τα στειρώνουμε, να τα τσιπάρουμε, αυτό κάνουμε." 

 

Ξέρετε πως είμαστε κατηγορούμενοι πως δημιουργήσαμε ψυχολογικά προβλήματα σε σκυλί; Ότι προβλέπεται γίνεται.  Δεν πάτε και σε άλλες πόλεις να δείτε τι γίνεται; Κανείς δεν έχει δώσει λύση στο θέμα!

 

Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος, κ. Σταματόπουλος, ο οποίος κατηγορήθηκε για "ανικανότητα"-όπως και η υπόλοιπη δημοτική αρχή-, δήλωσε πως δεν πρέπει να κατηγορείται συνεχώς ο Δήμος για πράγματα που είναι αρμόδιες και άλλες υπηρεσίες, ενώ δήλωσε πως με τα χρήματα που υπάρχουν, αυτά μπορούν να γίνουν.

 

Ο κ. Τζιούμης, επανερχόμενος, δήλωσε πως δεν μπορεί ο κ. Παυλής να μην κάνει τίποτε, να αφήνει τα σκυλιά να αυξάνονται και, ταυτόχρονα, να κατηγορεί τους συμβούλους της αντιπολίτευσης επειδή ασκούν κριτική.

 

"Είστε Δήμαρχος και πρέπει να είστε αποτελεσματικός", ήταν η αποστροφή του λόγου του κ. Τζιούμη.

 

Μάλιστα, κατά τη διάρκεια της συζήτησης, ο σύμβουλος της δημοτικής αρχής, κ. Παπαχρόνης πρότεινε- αν υπάρχει φιλοζωική συνείδηση, όπως είπε- να πάρει καθένας δημοτικός σύμβουλος 3 αδέσποτα σπίτι του!

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.