Πολιτικη

"Δεν σας επιτρέπω να καταστρέψετε την Αγροτική Οικονομία"

"Δεν σας επιτρέπω με "τερτίπια" να καταστρέψετε την Αγροτική Οικονομία της Πελοποννήσου", δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοπόννησο Πέτρος Τατούλης.

Σύμφωνα με δελτίο τύπου της Περιφέρειας Πελοποννήσου:

Τον κίνδυνο απώλειας κρίσιμου εισοδήματος των αγροτών και των κτηνοτρόφων, ειδικά σε ότι αφορά την εξισωτική αποζημίωση, κρούει ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης σε επιστολή του προς τον Υπουργό Αγροτικής Οικονομίας κ. Σταύρο Αραχωβίτη, αναφορικά με το σχέδιο Υπουργικής Απόφασης για τη νέα οριοθέτηση περιοχών με φυσικούς περιορισμούς εκτός των ορεινών, που θα ισχύσει από 1η Ιανουαρίου 2019. 

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου στην επιστολή του επισημαίνει τόσο το ασφυκτικό χρονικό πλαίσιο διαβούλευσης, όσο και το γεγονός ότι οι περιοχές που αφορά η Υπουργική Απόφαση έχουν μειονεκτικό χαρακτήρα και συγκεκριμένες ιδιαιτερότητες που θα πρέπει να ληφθούν υπόψιν κατά τη διαδικασία οριοθέτησης.

"Η νέα οριοθέτηση των περιοχών επηρεάζει και μέτρα του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης όπως την εξισωτική, τα σχέδια βελτίωσης, τους νέους γεωργούς, την αναδιάρθρωση των αμπελώνων, με συνέπεια την απώλεια οικονομικών ενισχύσεων για τους γεωργούς και κτηνοτρόφους της περιοχής μας. Η εφαρμογή της απόφασης αυτής θα έχει ως αποτέλεσμα τη σημαντική μείωση του εισοδήματος των κατοίκων των Τοπικών και Δημοτικών Κοινοτήτων της Περιφέρειας Πελοποννήσου, θα πληγεί ο ευαίσθητος κλάδος της κτηνοτροφίας και ενδεχομένως να δημιουργηθούν τάσεις εγκατάλειψης καλλιεργούμενων εκτάσεων των απεντασσόμενων μειονεκτικών περιοχών" αναφέρει στην επιστολή του ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου.  

 

Ακολουθεί δελτίο τύπου της Περιφέρειας Πελοποννήσου, με την απάντηση, του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στην παρέμβαση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου για την εξισωτική αποζημίωση:

Άμεση ανταπόκριση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στην παρέμβαση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου για την εξισωτική αποζημίωση

Άμεση ήταν η ανταπόκριση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σταύρου Αραχωβίτη στην παρέμβαση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρου Τατούλη για την εξισωτική αποζημίωση. 

Σε τηλεφωνική τους επικοινωνία, σε συνέχεια της επιστολής του Περιφερειάρχη, ο Υπουργός συμφώνησε να ενσωματωθούν στο σχέδιο της Υπουργικής Απόφασης οι αποκλειόμενες περιοχές, οι οποίες δεν είχαν εξεταστεί από τη μελέτη του Γεωπονικού Πανεπιστημίου. 

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου δεσμεύτηκε άμεσα να αποσταλούν με ευθύνη των Διευθύνσεων Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφέρειας τεκμηριωμένα στοιχεία για την ενσωμάτωση και των περιοχών αυτών.

 

 

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.