Πολιτικη

Γιαννακούρας: Άμεσα έργα στον Δολιανίτη ποταμό (video, photos)

Αυτοψία στον Δολιανίτη ποταμό πραγματοποίησε σήμερα Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2018, κλιμάκιο της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Κλιμάκιο υπό τον Αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας κ. Βαγγέλη Γιαννακούρα, αποτελούμενο από υπηρεσιακά στελέχη της Περιφέρειας πραγματοποίησε αυτοψία σε περιοχές κατά μήκος του Δολιανίτη ποταμού, που παρουσιάζουν μεγάλη συγκέντρωση υδάτων κατά την διάρκεια έντονων καιρικών φαινομένων.

Το κλιμάκιο κατέγραψε την κατάσταση που επικρατεί στις περιοχές της Τεγέας και είχε συναντήσεις με τοπικούς φορείς για την καταγραφή των αναγκών που υπάρχουν σε υλικοτεχνικό εξοπλισμό, προκειμένου να προστατευθούν οι γεωργικές εκτάσεις της περιοχής. 

Ο Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας κ. Βαγγέλης Γιαννακούρας ανέφερε, μεταξύ άλλων, πως ενώ "ήρθε η αρμοδιότητα στην Περιφέρεια δεν ήρθαν οι ανάλογοι πόροι. Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης έχει ζητήσει από το υπουργείο να έρθουν οι πόροι για να γίνουν τα ανάλογα έργα. Αυτά τα λίγα χρήματα που είχαμε, τα διαθέσαμε για να γίνουν οι παρεμβάσεις άμεσα, ώστε να γλυτώσουμε πιθανά προβλήματα στο μέλλον."

Δεσμεύτηκε πως οι εργασίες στον Δολιανίτη ποταμό θα ξεκινήσουν τις επόμενες ημέρες.

Στη συνέχεια, ο  κ. Γιαννακούρας δήλωσε, πως εντόπισαν τα σημεία που πρέπει να παρέμβουν και κατέληξαν σε 2 πλάνα:

1) Πρέπει, προσωρινά τουλάχιστον, από αύριο- μεθαύριο να έρθουν μηχανήματα, να φτιάξουν αναχώματα, ώστε ενόψει χειμώνα να αποφευχθούν καταστροφές περιουσιών και να μην θρηνήσουμε ανθρώπινες ζωές σε περίπτωση έντονων πλημμυρών.

2) Θα γίνει υδραυλική μελέτη του Δολιανίτη ποταμού και θα γίνουν παρεμβάσεις οριστικές με ζαρζανέτια, πλέγματα ή και στηθαία ακόμα για να μην υπάρξει πρόβλημα σε ανάλογη νεροποντή. Να σημειώσουμε πως η μελέτη θα χρειαστεί διάστημα μηνών έως και έτους για να υλοποιηθεί. 

 

Ακούστε στο βίντεο που ακολουθεί, αναλυτικά τις δηλώσεις του τοπικών προέδρων των περιοχών της Τεγέας αλλά και του Αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας κ. Βαγγέλη Γιαννακούρα...

Videos

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.