Πολιτικη

Αδελφοποίηση της Τρίπολης με την Πρέβεζα

Ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Αρκαδίας Γιώργος Η. Παπαηλιου για την αδελφοποίηση της Τρίπολης με την Πρέβεζα.

Το Σάββατο 3 Νοεμβρίου και ώρα 12:00 π.μ., πραγματοποιήθηκε η τελετή αδελφοποίησης των Δήμων Πρέβεζας και Τρίπολης, στο Πνευματικό Κέντρο Τρίπολης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του κ. Παπαηλιού: 

"Η αδελφοποίηση πόλεων αποτελεί μία σημαντική κίνηση που φέρνει κοντά τις αδελφοποιούμενες πόλεις, προβάλλει τα κοινά σημεία τους αλλά και τις διαφορές τους. Η σύνθεση όλων αυτών μπορεί να αποτελέσει πεδίο για την ανάπτυξη δράσεων που να οδηγούν σε περαιτέρω προσέγγιση των πολιτών των αδελφοποιουμένων πόλεων και σε γεφύρωση των αντιθέσεων.

Εν προκειμένω, η αδελφοποίηση της Τρίπολης και της Πρέβεζας έχει ως σημείο αναφοράς τον ποιητή και πεζογράφο της γενιάς του '20 Κώστα Καρυωτάκη, ο οποίος γεννήθηκε στην Τρίπολη και έδωσε με τραγικό τρόπο τέλος στη ζωή του στην Πρέβεζα.

Η προσέγγιση που αποτυπώνεται στη ζωή, στο έργο και στο θάνατο του Κώστα Καρυωτάκη εκπέμπει μελαγχολία, αναδεικνύει τα αδιέξοδα της καθημερινότητας και αποπνέει την αίσθηση του μάταιου.      

Αυτού του είδους η προσέγγιση ούτε ήταν ούτε είναι μοναδική. 

Η Τρίπολη και η Πρέβεζα, υπό διαφορετικές συνθήκες σήμερα σε σχέση με αυτές της δεκαετίας του ΄20, μπορούν να ατενίζουν το μέλλον τους με αισιοδοξία, αφού οι πολίτες τους έχουν τη θεσμική και πρακτική δυνατότητα να "ανοίξουν νέους ορίζοντες", παρά τις αντιξοότητες.  

Η αδελφοποίηση των δύο πόλεων, αν δεν παραμείνει "κενό γράμμα", μπορεί να συμβάλει προς αυτή την κατεύθυνση."

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.