Πολιτικη

Χαιρετισμός Παπαηλιού για την επέτειο θανάτου του Α. Παπαναστασίου

Δήλωση του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Αρκαδίας Γιώργου Η. Παπαηλιού στο μνημόσυνο (4.11.2018) για την επέτειο του θανάτου του Αλέξανδρου Παπαναστασίου που τελέστηκε από το Σύλλογο Λεβιδιωτών Αττικής.

Ο Αλέξανδρος Παπαναστασίου υπήρξε φωτεινή προσωπικότητα. Με τις ιδέες του συνεισέφερε σημαντικά στην ανάλυση των κοινωνικών φαινομένων και σχέσεων, ενώ, με την πολιτική δράση του, πρωταγωνίστησε σε κρίσιμες αποφάσεις για την πορεία της χώρας.

Η παρουσία του στην πολιτική ζωή, αλλά και το πνευματικό έργο του είναι συνυφασμένα με τον εμπλουτισμό της Δημοκρατίας με ουσιαστικό περιεχόμενο, αφού τής προσέδωσαν, εκτός από την πολιτική, και κοινωνική διάσταση.

Οι πρωτοπόρες ιδέες και το πνεύμα της πολιτικής δράσης του που αποτυπώνονται στο έργο του, μπορούν να αποτελέσουν πολύτιμα στοιχεία της προβληματικής για το κοινωνικό και πολιτικό περιεχόμενο της Δημοκρατίας, η οποία σήμερα μεταλλάσσεται σε «μετα-Δημοκρατία», αφού, υπό συνθήκες παγκοσμιοποίησης και τεχνοκρατικής κυριαρχίας, λειτουργεί ερήμην του λαϊκού παράγοντα και προς όφελος μεγάλων συμφερόντων.

Επομένως, και εν όψει της αναθεώρησης του Συντάγματος, η συμβολή των ιδεών και του πνεύματος της πολιτικής δράσης του Αλέξανδρου Παπαναστασίου μπορεί να αποδειχθεί χρήσιμη, προκειμένου η Ελληνική Δημοκρατία να αποκτήσει αυθεντικό περιεχόμενο λειτουργίας, με όρους ουσιαστικής λαϊκής κυριαρχίας και κοινωνικής δικαιοσύνης.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.