Πολιτικη

winamp wmp real qt

Δήμος Τρίπολης: Ο "μονόδρομος" Σύριζα και το "χρίσμα" του ΚΙΝΑΛ

Η πρόωρη και ασαφής δήλωση Πολυζωγόπουλου, το "χρίσμα" του ΣΥΡΙΖΑ και ο "διαγκωνισμός" στο χώρο της Κεντροαριστεράς

 

Το Κίνημα Αλλαγής έχει, και αυτό, διαδικασίες, όσον αφορά την επιλογή στήριξης ή μη στήριξης υποψηφίων. Απ' όσο γνωρίζουμε, δεν υπάρχει καμμία "δεσμευτική" οδηγία που να αναφέρει, με σαφή και κατηγορηματικό τρόπο, πως το Κίνημα πρέπει οπωσδήποτε να στηρίξει "νυν Δημάρχους που είναι στελέχη του Κινήματος".

 

Ολίγον "πρόωρη", λοιπόν, η δήλωση του κ. Πολυζωγόπουλου. Απ' ότι δε φάνηκε, μάλλον το συγκεκριμένο στέλεχος δεν γνωρίζει ποια κατάσταση επικρατεί στον χώρο της τοπικής Κεντροαριστεράς.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες του arcadia 938, δύσκολα θα λάβει "χρίσμα" από το Κίνημα Αλλαγής ο νυν Δήμαρχος Τρίπολης. Από την άλλη, είναι σχεδόν βέβαιο πως θα πάρει "χρίσμα" από τον ΣΥΡΙΖΑ. Έγκυρη πηγή, μάλιστα, χαρακτήρισε ως "μονόδρομο" τη συγκεκριμένη επιλογή για το κυβερνών κόμμα.

 

Ακόμα και έτσι, όμως, δεν είναι καθόλου βέβαιο πως θα "συστρατευτεί" σύσσωμος ο ΣΥΡΙΖΑ Αρκαδίας πίσω από την υποψηφιότητα του κ. Παυλή. Η "διάσπαση"- ή ο "διαμοιρασμός", αν προτιμάτε- των στελεχών ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ στις δημοτικές εκλογές είναι κάτι παραπάνω από δεδομένη, όχι μόνο στην Τρίπολη αλλά σε ολόκληρη την Επικράτεια.

 

Tαυτόχρονα, πέρα από κάποιους καθαρά "κομματικούς" υποψηφίους-όπως είναι οι περισσότεροι υποψήφιοι του ΚΚΕ, η συντριπτική πλειοψηφία όσων κατέρχονται στις εκλογές του πρώτου βαθμού αυτοδιοίκησης δηλώνουν "ανεξάρτητοι αυτοδιοικητικοί, που δεν επιθυμούν κομματικού τύπου κηδεμονίες επάνω από τους Δήμους".

 

Φυσικά, υπάρχουν και οι λεγόμενες "άτυπες" στηρίξεις υποψηφίων, αλλά αυτά θα τα δούμε εν καιρώ..

 

 

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.