Πολιτικη

Δικαιούνται και οι Βουλευτές αναδρομικά!

"Μύλος" έχει γίνει μετά την σχεδόν ομόφωνη απόφαση της Ελληνικής Βουλής για την επιστροφή χρημάτων σε "ένστολους κρατικούς λειτουργούς"

 

Όπως είναι γνωστό, ο μισθός των Ελλήνων Βουλευτών είναι, συνταγματικά, συνδεδεμένος με αυτόν του Προέδρου του Αρείου Πάγου και, καθώς, η ψηφισθείσα τροπολογία αφορούσε όλο το δικαστικό σώμα, είναι νομότυπο να πάρουν αποζημίωση και οι Βουλευτές!

 

Ωστόσο, το θέμα ξεσήκωσε "θύελλα" αντιδράσεων, καθώς ο μεν Πρόεδρος της Ελληνικής Βουλής, κ. Βούτσης, δήλωσε πως δεν υφίσταται καν ζήτημα επιστροφής αναδρομικών σε Βουλευτές, ο δε Πρόεδρος της Ν.Δ. απαγόρευσε στους Βουλευτές του κόμματός του να κάνουν τη σχετική αίτηση.

 

Παράλληλα, το ΚΙΝΑΛ, μέσω του εκπροσώπου του, κ. Χρηστίδη, εξέφρασε την πάγια και αυτονόητη θέση της κ. Γεννηματά, περί μη υποβολής αιτήματος και από τους Βουλευτές που πρόσκεινται στο Κίνημα.

 

Στην πραγματικότητα, είναι απολύτως νομότυπο για έναν Έλληνα Βουλευτή να ζητήσει τα αναδρομικά αυτά, που, σύμφωνα με τους ανάλογους υπολογισμούς, φθάνουν στο διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 25.000,00 ευρώ περίπου για τον κάθε δικαιούχο.

 

Είναι και αυτή η περίπτωση απόδειξη για την επιτακτική ανάγκη αναθεώρησης του Ελληνικού Συντάγματος, αρκεί να υπάρξει ειλικρινής διάθεση μεταρρυθμίσεων εκ μέρους όλων των εμπλεκομένων πλευρών και όχι παρελκυστικές πρακτικές.

 

Παλαιότερα, σε ανάλογες περιπτώσεις, πολλοί Βουλευτές-ειδικά όσοι δεν βρίσκονται εν ενεργεία- διεκδίκησαν και έλαβαν τα αναδρομικά που, νομικώς, δικαιούνται αλλά, ουσιαστικώς, δεν θα έπρεπε να διεκδικήσουν, μόνο και μόνο για λόγους αξιοπρέπειας και φιλοπατρίας.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.