Πολιτικη

"Στρατηγικό χαρακτήρα η Μαντινεία στην ανάπτυξη"

Με αφορμή την Ευρωπαϊκή ημέρα Οινοτουρισμού, ο Χρήστος Στάικος μέλος της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρθηκε στην ανάδειξη των τοπικών προϊόντων της Αρκαδίας και στην αύξηση του τουρισμού.

Ο κ. Στάικος είπε χαρακτηριστικά: 

"Ο τρύγος τελείωσε. Αναμένοντας και φέτος "Καλά κρασιά". Με αφορμή την καθιερωμένη εδώ και λίγα χρόνια Ευρωπαϊκή ημέρα Οινοτουρισμού, οφείλουμε να δούμε τις δυνατότητες και την προοπτική του. Ώστε να αποκτήσει ο Οινοτουρισμός στην Ελλάδα και στην περιοχή μας, τη Μαντινεία Αρκαδίας, στρατηγικό χαρακτήρα στο πλαίσιο της βιώσιμης ανάπτυξης.

Η ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της περιοχής περνάει μέσα από την περαιτέρω ανάδειξη του τοπικού αμπελώνα και της τοπικής ποικιλίας μοσχοφίλερο. Τη μεγαλύτερη αναγνωρισιμότητα της, την δημιουργία περισσότερων επισκέψιμων οινοποιείων και τον συνολικό σχεδιασμό του οινοτουρισμού με ανάδειξη των γύρω χωριών, με ανοιχτές γιορτές, με μονοπάτια και διαδρομές ποδηλάτου και γενικότερα των "Δρόμων Κρασιού". 

Αυτό μπορεί να ενισχύσει τον θεματικό τουρισμό και την αύξηση των εξαγωγών που ούτως ή άλλωστε ενισχύονται διαρκώς τα τελευταία χρόνια. "

Videos

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.