Πολιτικη

Επιδότηση ενοικίου σε 300.000 δικαιούχους

Στα ζητήματα της κοινωνικής πολιτικής αναφέρθηκε, μιλώντας στην ΕΡΤ η αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Η Θεανώ Φωτίου διευκρίνισε ότι αναμένεται η κοινή υπουργική απόφαση για την καταβολή επιδόματος ενοικίου σε 300.000 δικαιούχους, ενώ η υποβολή των αιτήσεων θα είναι ηλεκτρονική.

"Ο δημοσιονομικός χώρος που ενέκριναν οι δανειστές ότι μπορεί να δοθεί σε αντίμετρα αυτή τη στιγμή φτάνει στο 1 δισ. και θα διαπιστωθεί στις επόμενες ημέρες στο Eurogroup" είπε η κ. Φωτίου σημειώνοντας ότι το εκτεταμένο πρόγραμμα επιδότησης ενοικίου, με ποσά από 70 έως 200 ευρώ το μήνα, θα καταβληθεί όπως είχε εξαγγείλει ο Πρωθυπουργός στη ΔΕΘ, ενώ τα εισοδηματικά κριτήρια θα καθοριστούν με νέα ΚΥΑ η οποία θα προσανατολίζεται στη συμπερίληψη των ανήλικων τέκνων ως ενηλίκων κατά τον υπολογισμό της ισοδυναμίας.

Η κ. Φωτίου αναφερόμενη στην παιδική φτώχεια στην Ελλάδα, επεσήμανε πως σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, μειώθηκε κατά δυο μονάδες την τελευταία διετία και διαμορφώθηκε στο 23%.

 

ΠΗΓΗ: aftodioikisi.gr

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.