Πολιτικη

"Κόντρα" Παυλή-Σμυρνιώτη για το Μαντζούνειο

Η πρόσφατη έγκριση του διαγωνισμού για την αποκατάσταση του κτιρίου και η διαδικασία που ακολουθήθηκε, προκάλεσαν αντιπαράθεση μεταξύ Δημάρχων, πρώην και νυν

 

Ο κ. Σμυρνιώτης, καταρχάς, αφού περιέγραψε το γεγονός-ως μέλος και ο ίδιος της Οικονομικής Επιτροπής, κατηγόρησε τη δημοτική αρχή για "καθυστέρηση" αλλά και "ασάφεια" ως προς τη διαδικασία που ακολούθησε με το σχετικό διαγωνισμό.

 

Ο κ. Παυλής απάντησε πως η καθυστέρηση σχετικά με το διαγωνισμό οφειλόταν στις συνεχείς αλλαγές στο νόμο που διέπει τους διαγωνισμούς του δημοσίου, αλλαγές που προκαλούν προβλήματα στην πορεία έργων.

 

Όσον αφορά την ανάληψη του έργου από την εταιρεία με την ένατη κατά σειρά πρόταση, ο κ. Παυλής δήλωσε πως αυτός ήταν ο ανάδοχος ο οποίος πληρούσε τα κριτήρια που διέπουν τις διαδικασίες αυτές, καθώς οι υπόλοιπες προτάσεις-και όσοι τις υπέβαλαν-ήταν είτε "προβληματικές" και "ανακόλουθες" είτε "δεν επικαιροποίησαν τα στοιχεία τους", όταν τους ζητήθηκε.

 

Κατά τη διάρκεια της τοποθέτησης του κ. Δημάρχου, υπήρξε μια παρέμβαση από τον δημοτικό σύμβουλο κ. Ταλούμη, ο οποίος, ουσιαστικά, εγκάλεσε τον κ. Δήμαρχο για "αδράνεια", με αποτέλεσμα να καθυστερήσει η διαδικασία 8 και πλέον μήνες.

 

Το ζήτημα αυτό, σύμφωνα με τον Δήμαρχο Τρίπολης, οφειλόταν καθαρά στην ερμηνεία του νόμου "44/12" (όπως προαναφέρθηκε, πρόκειται για το νόμο που διέπει και καθορίζει τους διαγωνισμούς του δημοσίου) και σχετικές επιπτώσεις σημειώθηκαν σε ολόκληρη τη χώρα-για τους ΟΤΑ πρώτου και δευτέρου βαθμού.

 

Επιπρόσθετα, ο κ. Παυλής περιέγραψε ως "μη ώριμο" το έργο της αποκατάστασης, χωρίς ωστόσο να επεκταθεί, πράγμα που, όπως είπε, δεν το επιθυμούσε.

 

 

 

 

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.