Πολιτικη

Διώκεται δημοτικός υπάλληλος Τρίπολης για "κακοποίηση ζώου"

Η δικάσιμος έχει ορισθεί για τις 6 Δεκεμβρίου 2018 και το δημοτικό συμβούλιο της 20ης Νοεμβρίου αποφάσισε να οριστεί δικηγόρος υπεράσπισης

 

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται και στην εισήγηση του θέματος της ημερησίας διατάξεως του συμβουλίου, ο υπάλληλος κατηγορείται σύμφωνα με το Β17/701 κλητήριο θέσπισμα του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Τρίπολης -κατόπιν μηνύσεως ιδιώτη- διότι στην Τρίπολη την 17-10-2017, αν και απαγορεύεται η κακοποίηση και η θανάτωση ζώου, με πρόθεση προέβη σε πράξη που συνιστά αρχή εκτέλεσης της κακοποίησης, πλην όμως η πράξη του δεν ολοκληρώθηκε από αίτια εξωτερικά και ανεξάρτητα της βουλήσεώς του. 

 

Το εν λόγω περιστατικό έλαβε χώρα στον πεζόδρομο μεταξύ της επιχείρησης ΚΑΛΛΙΣΤΩ και της οδού Παπαρρηγοπούλου και, όπως αναφέρεται, ο υπάλληλος οδηγούσε όχημα της Πολιτικής Προστασίας και πραγματοποίησε ελιγμούς προτιθέμενος εμφανώς να χτυπήσει αδέσποτο σκύλο. 

 

Να σημειωθεί πως, όπως σχολιάστηκε από άλλους δημοτικούς συμβούλους, η "υπερβολική αυστηρότητα" και ο "παραλογισμός" του νόμου περί αδεσπότων, έχει οδηγήσει κι άλλους στο εδώλιο του κατηγορουμένου..

 

Τέλος, αναφέρεται στην εν λόγω εισήγηση πως η συγκεκριμένη υπόθεση χρειάζεται εξειδικευμένη γνώση και εμπειρία νομικού, λόγω της σοβαρότητας του θέματος καθώς υφίστανται ιδιαίτερες πιέσεις από τις φιλοζωϊκές οργανώσεις και ο νόμος περί κακοποίησης ζώων προβλέπει μεγάλα πρόστιμα και βαριές ποινές.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.