Πολιτικη

"Εναλλακτική δεν υπάρχει για τα απορρίμματα"

Αντιδράσεις από Συμβούλους προκάλεσε το θέμα των αναγκαστικών απαλλοτριώσεων γης για λογαριασμό της διαχείρισης των απορριμμάτων.

Οι αιτιάσεις και τα ερωτήματα αφορούσαν τους όρους αλλά και τη χρηματοδότηση της διαδικασίας.

Οι απαντήσεις που δόθηκαν, τόσο από την Αντιπεριφερειάρχη κ. Νικολάκου, όσο και από τον κ. Τατούλη, εστίασαν στο ποσό επάνω από το οποίο θα βαρύνουν οι απαλλοτριώσεις τον ανάδοχο (ΤΕΡΝΑ) και φθάνει τα 2 εκατομμύρια- που έχουν εξασφαλιστεί-, ενώ υπήρξε εκτενής αναφορά στην αναγκαιότητα του έργου αλλά και τη σύμφωνη γνώμη της Ελληνικής Κυβέρνησης.

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της παράταξης "Πελοπόννησος Τώρα", δήλωσε πως κανείς δεν κρύβεται για τη ΣΔΙΤ και κακώς υπονοήθηκε κάτι τέτοιο σχετικά με την αναβολή του προηγούμενου Συμβουλίου.

Επιπρόσθετα, δήλωσε πως, κατά τη γνώμη του το έργο δεν πρόκειται να ξεκινήσει ούτε το 2018, ως αποτέλεσμα κακών χειρισμών από την Περιφέρεια αλλά και " αποτυχία" του ιδιώτη αναδόχου να χειριστεί το θέμα της γης.

Στο χώρο του Συμβουλίου βρέθηκαν και εκπρόσωποι πολιτιστικών συλλόγων που αντιδρούν στην υλοποίηση της ΣΔΙΤ για τα απορρίμματα.

Εκπρόσωποι της αντιπολίτευσης ανέφεραν πως "είναι χαρακτηριστικό πως μετά από επτά χρόνια, ερχόμαστε τώρα να εγκρίνουμε απαλλοτριώσεις", "πρόκειται για πανάκριβο και παρωχημένο έργο", "η διαχείριση αυτή δεν είναι ορθολογική" και άλλα.

Ο φερόμενος ως "επικεφαλής" της ομάδας των ανεξάρτητων συμβούλων, κ. Μαντάς, ενώ δήλωσε πως στηρίζει τη ΣΔΙΤ, ανακοίνωσε πως θα ψηφίσει "λευκό", καθώς επιχειρηματολόγησε περί του "απαράδεκτου γεγονότος των αναγκαστικών απαλλοτριώσεων το 2018 στη χώρα μας".

Επίσης, ο κ. Μαντάς- ο οποίες είχε και μια έντονη λεκτική αντιπαράθεση με την κ. Νικολάκου-, αναρωτήθηκε πως είναι δυνατόν να συμπεριφέρεται η Περιφερειακή Αρχή "σαν να είναι όλα καλά κι όλα ωραία", κατηγορώντας την Περιφερειακή Αρχή πως "κρύβεται πίσω από την Κυβέρνηση".

Να σημειώσουμε πως η ψηφοφορία για το θέμα ήταν ονομαστική, μετά από σχετικό αίτημα του κ. Γόντικα.

Θα πρέπει να επισημανθεί η φορτισμένη συναισθηματικά τοποθέτηση του ανεξάρτητου Συμβούλου, κ. Τζεφεράκου - ο οποίος ήταν μέχρι πρόσφατα μέλος της παράταξης του κ. Τατούλη- ο οποίος αναφερόμενος στην αποχώρησή του, κατηγόρησε τους "αυλοκόλακες" του κ. Τατούλη αλλά και τον ίδιο για μη συνεπή πολιτική. Ο κ. Τζεφεράκος συντάχθηκε , και αυτός, με το "λευκό".

Τέλος, ο κ. Τατούλης επανέλαβε , μεταξύ άλλων, πως η παράταξή του ποτέ δεν "στιγματίστηκε" από την κομματική προέλευση των στελεχών της και απέβαλε τα "βαρίδια" αυτά, όποτε χρειάστηκε. Προεξόφλησε δε πως στις εκλογές του Μαΐου η "Νέα Πελοπόννησος" θα επικρατήσει, κάνοντας "τομή" στα πολιτικά πράγματα της χώρας.

Μετά από την ολοκλήρωση της συζήτησης, οι αναγκαστικές απαλλοτριώσεις εγκρίθηκαν κατά πλειοψηφία.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα είναι τα εξής:

22 υπέρ, 12 κατά και 3 λευκά

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.