Πολιτικη

Τσιαμούλος: "Να παραιτηθεί ο κ. Σταματόπουλος για τα αδέσποτα"

Το πρόβλημα των αδεσπότων ζώων, αναπόφευκτα, θίχτηκε στο δημοτικό συμβούλιο Τρίπολης της 29ης Νοεμβρίου, λόγω και των πολλών κρουσμάτων επιθέσεων από σκύλους σε πολίτες

 

Ο κ. Σμυρνιώτης είπε πως η κατάσταση έχει φθάσει στο απροχώρητο με τα αδέσποτα και κάλεσε τη δημοτική αρχή να πάρει θέση, "καθώς η κατάσταση έχει φθάσει σε επικίνδυνο σημείο για τους πολίτες".

 

Επιπρόσθετα, ο κ. Σμυρνιώτης τόνισε πως έληξε-στις 29 Νοεμβρίου 2018- και η νέα παράταση για το έργο στο Μεγαβούνι, αποδεικνύοντας την έλλειψη σοβαρότητας της δημοτικής αρχής.

 

Στα ίδια θέματα εστίασε και ο κ. Τζιούμης, λέγοντας, μεταξύ άλλων, πως η "Πλατεία Πετρινού είναι πιο επικίνδυνη από ζούγκλα", πως οι επιθέσεις σε πολίτες έχουν κλιμακωθεί και πως και ο ίδιος ήταν μάρτυρας σε αντίστοιχα περιστατικά.

 

Ο κ. Τσιαμούλος, εκτός από τα αδέσποτα, αναφέρθηκε και στην ΚΕΔΗΤ- "το μεγαλύτερο σκάνδαλο στην ιστορία της πόλης"-, δηλώνοντας πως "καλεί τον Πρόεδρο της ΝΔ και την Πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ, οι οποίοι εκπροσωπούνται από βουλευτές στο νομό, να κάνουν επερωτήσεις στη Βουλή, εκπληρώνοντας το θεσμικό τους ρόλο, ζητώντας να μάθουν για ποιο λόγο δεν έχει ακόμα βγει το πόρισμα των ελεγκτών για την ΚΕΔΗΤ".

 

Για τα αδέσποτα, ο κ. Τσιαμούλος ζήτησε την παραίτηση του κ. Σταματόπουλου και δήλωσε πως δεν κατάφερε να κάνει τίποτε, ζητώντας παράλληλα να αναλάβει τις αρμοδιότητες του ο ίδιος ο κ. Δήμαρχος, περιγράφοντας παράλληλα με ιδιαίτερα "μελανά χρώματα" την κατάσταση στην Τρίπολη, όσον αφορά τον πολιτισμό της καθημερινότητας.

 

Αναρωτήθηκε δε, σε σχέση και με τις εκδηλώσεις, "Τι να τον κάνω τον Μπαχ και τον Μπετόβεν, όταν δεν μπορούμε να διαχειριστούμε τα αδέσποτα και τα σκουπίδια μας; Όλα τα άλλα είναι για γέλια.."

 

Ο κ. Τσιαμούλος, μάλιστα, αποχώρησε από το Συμβούλιο αμέσως μετά την τοποθέτησή του, λέγοντας πως αναμένει απάντηση περί της παραίτησης του αρμοδίου Αντιδημάρχου αύριο-30 Νοεμβρίου 2018. 

Θα πρέπει να σημειώσουμε πως, κατά τη διάρκεια της σχετικής συζήτησης, απουσίαζαν από τη συνεδρίαση τόσο ο κ. Σταματόπουλος όσο και ο κ. Παυλής.

 

Ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας, κ. Θεοδωρακόπουλος, υπερασπίστηκε το έργο του κ. Σταματόπουλου, λέγοντας πως ο Δήμος έχει κάνει οτιδήποτε επιτρέπει ο σχετικός νόμος για τα αδέσποτα ζώα, αναφέροντας μάλιστα, μεταξύ άλλων, πως το πρόβλημα είναι πανελλαδικό και όχι "αποκλειστικότητα" της Τρίπολης. 

 

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος του Συμβουλίου, κ. Κακλαμάνος είπε, απευθυνόμενος στον κ. Θεοδωρακόπουλο, πως αυτός είναι ο ρόλος της αντιπολίτευσης: Να θυμίζει στη δημοτική αρχή πως πρέπει να εντείνει τις προσπάθειές της.

 

Οι κ. Σμυρνιώτης και Τζιούμης ανέφεραν, επί της ουσίας, πως το πρόβλημα έφθασε στο απροχώρητο καθαρά λόγω της δημοτικής αρχής, η οποία δεν το αντιμετώπισε έγκαιρα και αποτελεσματικά.

 

Ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, κ. Βρέντας, εστίασε, στο γεγονός της συμπεριφοράς πολιτών και κάλεσε, όπως είπε, τους "κανονικούς φιλόζωους" να φροντίσουν ώστε κάποιοι να μην υπερβαίνουν τα εσκαμμένα, συγκεντρώνοντας τα αδέσποτα σε κεντρικά σημεία της πόλης, μέσω της τροφής που τους παρέχουν.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.