Πολιτικη

"Ναι" στο τοπικό σχέδιο διαχείρισης αποβλήτων Τρίπολης

Με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, στην τακτική συνεδρίαση της 14ης Ιανουαρίου 2019, εγκρίθηκε το, υποχρεωτικό δια νόμου, σχέδιο

 

Υπήρξαν πολλές ενστάσεις από την πλευρά της αντιπολίτευσης, η οποία δεν υπερψήφισε το συγκεκριμένο σχέδιο είτε επειδή "δεν μας πείθει πως θα εφαρμοστεί" (κ. Σμυρνιώτης), είτε επειδή το χαρακτήρισε "εκτός τόπου και χρόνου" (κ. Τζιούμης), είτε ακόμα διότι "είναι μεγάλο το κόστος του" (κ. Τσιαμούλος).

 

Επιπρόσθετα, ο κ. Νικολάου-επικεφαλής της "Λαϊκής Συσπείρωσης"- δήλωσε, ουσιαστικά, πως "όλοι δουλεύουν για την κερδοφορία της ΤΕΡΝΑ".

 

Να σημειώσουμε πως ο υποψήφιος Δήμαρχος και Δημοτικός Σύμβουλος, κ. Βόσνος, υπερψήφισε το σχέδιο-όπως είχε πράξει και με τον Προϋπολογισμό του 2019.

 

Αναποφεύκτως, ασκήθηκε, γι' άλλη μια φορά, δριμεία κριτική απέναντι στη δημοτική αρχή για την πορεία του έργου προσωρινής διαχείρισης στο Μεγαβούνι, τη συνεχιζόμενη λειτουργία της παράνομης χωματερής στον Άγιο Βλάση και, εν γένει, τις "ήξεις-αφίξεις" που, κατά την αντιπολίτευση, χαρακτηρίζουν την πολιτική της πλειοψηφίας στο θέμα.

 

Από την πλευρά του, ο κ. Παυλής τόνισε πως η έγκριση τοπικού σχεδίου διαχείρισης αποβλήτων είναι υποχρεωτική από το νόμο αλλά και απαραίτητη προκειμένου να υπάρξει η δυνατότητα χρηματοδοτήσεων του Δήμου σχετικά με περιβαλλοντικές υποδομές.

 

Εισηγητής του θέματος ήταν ο μελετητής, κ. Κουρνιώτης.

 

Τέλος, θα πρέπει να επισημάνουμε πως η αντίστοιχη απόφαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Τρίπολης είχε παρθεί από τις 13 Ιουλίου 2017, ενώ, στη συγκεκριμένη συνεδρίαση, υποβλήθηκε και υπόμνημα από εκπρόσωπο της εταιρείας "Αρκαδική εναλλακτική ΑΕ" (κ. Γιόκαρης) με ουσιαστικό αίτημα την ενσωμάτωση της εταιρείας στο τοπικό σχέδιο διαχείρισης του Δήμου Τρίπολης, χωρίς να γίνει αποδεκτό κάτι τέτοιο.

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.