Πολιτικη

Διαρρήξεις και κλοπές στα χωριά της Αρκαδίας

"Παντελής η αδιαφορία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ 4 χρόνια τώρα για την ασφάλεια των κατοίκων στα χωριά της Αρκαδίας. Υποσχέσεις, υποσχέσεις, υποσχέσεις...."

Την άμεση αντιμετώπιση των αυξανόμενων κρουσμάτων διαρρήξεων και κλοπών σε ολόκληρη την Αρκαδία και κυρίως στα χωριά της Γορτυνίας, της Ν. Κυνουρίας και της Μεγαλόπολης,ζήτησε με σχετική ερώτηση προς την Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Όλγα Γεροβασίλη ο βουλευτής Αρκαδίας Ν.Δ. Κώστας Βλάσης.

Η ραγδαία αύξηση της εγκληματικότητας στα χωριά της Αρκαδίας με πολλά περιστατικά διαρρήξεων, κλοπών και ληστειών, έχει αναστατώσει τους κατοίκους της περιοχής, οι οποίοι φοβούνται για την ασφάλεια των οικογενειών τους και τη διατήρηση της περιουσίας τους. Για το λόγο αυτό ο κ. Βλάσης κατέθεσε άλλη μία σχετική ερώτηση σε συνέχεια των προηγούμενων κοινοβουλευτικών του παρεμβάσεων (2406/18-01-2016, 6983/6-07-2017) για το θέμα αυτό και αφού η πολιτική ηγεσία τον είχε διαβεβαιώσει ότι "η υλοποίηση των ρυθμίσεων για τη νέα οργανωτική δομή των αστυνομικών υπηρεσιών θα καταδείκνυε στους πολίτες την αναβάθμιση της ποιότητας αστυνόμευσης όλων των περιοχών".

"Είναι απαράδεκτο αντί η κατάσταση να βελτιώνεται και οι κάτοικοι των χωριών της Αρκαδίας να μπορούν να νιώθουν και να είναι στοιχειωδώς ασφαλείς, τα πράγματα να πηγαίνουν από το κακό στο χειρότερο!", δήλωσε ο βουλευτής, ο οποίος αναγνώρισε τις φιλότιμες προσπάθειες που καταβάλλει το ανθρώπινο δυναμικό της Ελληνικής Αστυνομίας.

Βάσει των ανωτέρω ο κ. Βλάσης ζητά από την αρμόδια Υπουργό την άμεση αντιμετώπιση της αυξανόμενης εγκληματικότητας στην Αρκαδία και ζητά να πληροφορηθεί αν και πότε η Κυβέρνηση σκοπεύει να ενισχύσει την αστυνόμευση της περιοχής με επιπλέον ανθρώπινο δυναμικό αλλά και να αυξήσει τη συχνότητα των ελέγχων και των περιπολιών στο επαρχιακό οδικό δίκτυο του νομού.

Παραθέτουμε τη σχετική ερώτηση του βουλευτή Κώστα Βλάση

Αθήνα, 15 Ιανουαρίου 2019

Α.Π.: 4858

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς την Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Όλγα Γεροβασίλη

Θέμα: Συνεχής αύξηση στα περιστατικά κλοπών και διαρρήξεων στα χωριά της Αρκαδίας

Τα φαινόμενα κλοπών και διαρρήξεων στα χωριά ολόκληρης της Αρκαδίας έχουν πάρει ανησυχητικές διαστάσεις εδώ και αρκετό καιρό, προκαλώντας τεράστια αναστάτωση στους κατοίκους. Όπως καταγγέλλουν οι κάτοικοι των χωριών της Γορτυνίας, της Ν. Κυνουρίας, της Μεγαλόπολης αλλά και ολόκληρου του νομού τελούν υπό μόνιμο καθεστώς φόβου για την ασφάλεια των οικογενειών και της περιουσίας τους.

Όπως έχω τονίσει μέσω επανειλημμένων κοινοβουλευτικών παρεμβάσεων (2406/18-01-2016, 6983/6-07-2017) η κατάσταση αυτή δυσχεραίνει σε τεράστιο βαθμό την καθημερινότητα και τις δραστηριότητες των κατοίκων. Μπορεί το ανθρώπινο δυναμικό της Ελληνικής Αστυνομίας να καταβάλλει φιλότιμες προσπάθειες για την ασφάλεια των πολιτών, όμως εκ του αποτελέσματος αποδεικνύεται πως η στελέχωση των αστυνομικών τμημάτων είναι ελλιπής. Την κατάσταση δυσχεραίνει ακόμα περισσότερο η εδαφική ιδιαιτερότητα των εν λόγω περιοχών.

Παρά τις παλαιότερες διαβεβαιώσεις της πολιτικής ηγεσίας, η οποία δήλωνε ότι η υλοποίηση των ρυθμίσεων για τη νέα οργανωτική δομή των αστυνομικών υπηρεσιών θα καταδείκνυε στους πολίτες την αναβάθμιση της ποιότητας αστυνόμευσης όλων των περιοχών (7017/4/21070-γ’ απάντηση του κ. Τόσκα), η κατάσταση όχι μόνο δεν βελτιώνεται, αλλά γίνεται ολοένα και χειρότερη.

Κατόπιν αυτών,

ερωτάται, η κ. Υπουργός:

α) Πώς σκοπεύετε να αντιμετωπίσετε τα αυξανόμενα κρούσματα εγκληματικότητας στην Αρκαδία και κυρίως στα χωριά της;

β)  Προτίθεστε να ενισχύσετε με προσωπικό τα αστυνομικά τμήματα των εν λόγω περιοχών, κι αν ναι πότε;

γ) Προτίθεστε να προχωρήσετε στην αύξηση των περιπολιών και των τακτικών ελέγχων στο επαρχιακό οδικό δίκτυο της Αρκαδίας; 

Ο ερωτών Βουλευτής

Κωνσταντίνος Βλάσης

 

Δ.Τ.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.