Πολιτικη

"Άμεση εφαρμογή του μεταφορικού ισοδυνάμου ΕΟ Σπάρτης - Τρίπολης

Άμεση εφαρμογή του μεταφορικού ισοδύναμου στον αυτοκινητόδρομο Λεύκτρο-Σπάρτη και κατασκευή αυτοκινητόδρομου στην E.O. Σπάρτης-Τρίπολης ζητά ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Τριαντάφυλλος Στρατήγης.

Με αφορμή την αναβολή του 5ου θέματος της Η.Δ. του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου της 16/1/2019 ο Πρόεδρος του κ. Ηλίας Στρατηγάκος δήλωσε:

«Θεωρώ απαράδεκτη και κατάφορα άδικη την προσπάθεια που επιχειρείται από το Υπουργείο Υποδομών & Μεταφορών, να εγκλωβιστεί το Περιφερειακό Συμβούλιο στην   έγκριση Τεχνικής Έκθεσης –Σήμανσης της εθνικής οδού Σπάρτης-Τρίπολης και να εγκρίνει έτσι εμμέσως την απόφαση του Υπουργού να επιβάλλει κυκλοφοριακές απαγορεύσεις ,θεωρώντας ότι είναι παράπλευρος και εναλλακτικός του αυτοκινητόδρομου ταχείας κυκλοφορίας Λεύκτρο-Σπάρτη. 

Απέστειλα ήδη επιστολή εκφράζοντας την αντίθεση μας στην απόφασή του αυτή, καθώς ο κλάδος Λεύκτρο-Σπάρτη του αυτοκινητόδρομου Κόρινθος-Τρίπολη-Καλαμάτα, δυστυχώς αύξησε την απόσταση από το κύριο οικονομικό και διοικητικό κέντρο  την Αθήνα κατά 22 χιλιόμετρα και επομένως και το προαναφερόμενο μήκος μεταξύ των πόλεων Τρίπολη-Σπάρτη-Γύθειο .Αυτό αποτελεί εξαίρεση στη χώρα μας όπου η κατασκευή του αυτοκινητοδρόμου αντί να μειώσει  την απόσταση την αύξησε. Την αύξησε κατά 35%  με αποτέλεσμα  ο αυτοκινητόδρομος να μην προτιμάται από τους χρήστες λόγω οικονομικού κόστους(διόδια, δαπάνη καυσίμων), μεγαλύτερου χρόνου και της σε καλό επίπεδο  κατάστασης της υπάρχουσας εθνικής οδού Σπάρτης Τρίπολης.

Προτείνουμε την άμεση εφαρμογή του μεταφορικού ισοδυνάμου στον κλάδο Λεύκτρο-Σπάρτη με κατεύθυνση την Τρίπολη, κάτι ανάλογο αυτού που ήδη εφαρμόζεται στα νησιά, τουλάχιστον για τους επαγγελματικούς κλάδους και μεσοπρόθεσμα την αναβάθμιση της εθνικής οδού 39 Τρίπολη-Σπάρτη –Γύθειο σε αυτοκινητόδρομο. Δεν αποδεχόμαστε την παραπέρα μείωση της ανταγωνιστικότητας της  Λακωνίας  με τις απαγορεύσεις που επιδιώκονται,  μετά μάλιστα και  την απομάκρυνση πανεπιστημιακών σχολών (Νοσιλευτικής, ΤΕΙ)που επιχειρείται, του ΚΕΕΜ ως κέντρου κατάταξης και γενικότερα ενός αρνητικού οικονομικού κλίματος.»

 

(Δελτίο Τύπου

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.