Πολιτικη

Τρίπολη: Νέος κανονισμός καθαριότητας της πόλης

Συνεχίζεται η ανάθεση σε εργολάβο η καθαριότητα των Δημοτικών Ενοτήτων του Δήμου Τρίπολης

Όπως είπε ο κ. Παπαδημητρίου, δεν έχει προχωρήσει η διαδικασία πρόσληψης υπαλλήλων καθαριότητας, συνεπώς για τους επόμενους 3 μήνες, θα συνεχιστεί η διαδικασία που περιγράφεται ως "Αδυναμία εκτέλεσης υπηρεσιών".

Οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης, παρότι αναγνώρισαν την ανάγκη να γίνει η ανάθεση, στηλίτευσαν εν γένει και τη διαχείριση των απορριμμάτων αλλά και τις διαχρονικές υποσχέσεις της Δημοτικής Αρχής, οι οποίες έχουν μείνει στα.."αζήτητα".

Το θέμα εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία.

Επιπρόσθετα, ο νέος κανονισμός καθαριότητας του Δήμου Τρίπολης συζητήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο, μετά από σχετική εισήγηση του αρμόδιου Αντιδημάρχου, κ. Παπαδημητρίου.

Η σημαντικότερη διάσταση του κανονισμού αφορά την περιγραφή των υποχρεώσεων των πολιτών και τα πρόστιμα, σε περίπτωση μη συμμόρφωσής τους.

Οπωσδήποτε, η Δημοτική Αρχή ανακοίνωσε πως θα υπάρξει σχετική ενημέρωση του κοινού πριν την πλήρη εφαρμογή του κανονισμού.

Είναι χαρακτηριστικό πως ο κανονισμός εγκρίθηκε και από παρατάξεις της αντιπολίτευσης, με τον κ. Τζιούμη να επισημαίνει, ωστόσο, πως θα πρέπει να εφαρμοστεί στην πράξη.

Τα πρόστιμα που προβλέπονται, πάντως, είναι υψηλά. Για παράδειγμα, σε περίπτωση που κάποιος δεν έχει καθαρίσει εγκαίρως το οικόπεδό του από σιδηρά-μέταλλα, οχήματα τέλους κύκλου ζωής και λοιπά ανακυκλώσιμα υλικά το πρόστιμο προβλέπεται να φθάσει στα 500 ευρώ.

Επιπλέον δεν επιτρέπεται η μετακίνηση κάδων απορριμμάτων από την Τετάρτη (30/1). Τα πρόστιμα γι' αυτή την πράξη είναι αρκετά υψηλά.

 

Περισσότερα θα μάθετε από το arcadia 93.8 την Τετάρτη, 30 Ιανουαρίου, στην εκπομπή "Έι εσείς οι απέξω" στις 12:00.

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.