Πολιτικη

Παυλής για Ζευγολατιό: "Άτυχες" κάποιες περιοχές

Ο Δήμαρχος Τρίπολης, κ. Παυλής, για τα πρόσφατα πλημμυρικά φαινόμενα που έπληξαν κυρίως την Τ.Κ. Ζευγολατιού αλλά και άλλες περιοχές του Δήμου

 

Ο κ. Παυλής τόνισε, μεταξύ άλλων, τα εξής:

 

"Δεν είναι καλή η κατάσταση στο Δήμο μας. Είχαμε πολύ έντονα καιρικά φαινόμενα τον τελευταίο ενάμιση μήνα. Τα φαινόμενα είναι ακραία και ο όγκος του νερού είναι πολύ μεγάλος."

 

"Από τα μετεωρολογικά στοιχεία που λάβαμε, το συνολικό ύψος της βροχής από την αρχή του 2019, φθάνει, αθροιστικά, τα 370 χιλιοστά, όταν ο μέσος όρος δωδεκαμήνου για την περιοχή είναι 700!"

 

"Ακόμα και υποδομές καλύτερες να είχανε δημιουργηθεί, να είχανε γίνει κάποιες προβλέψεις, δυστυχώς δεν μπορούν να ανταποκριθούν σε αυτά τα φαινόμενα."

 

"Κάποιες περιοχές θα τις χαρακτήριζα "άτυχες", διότι, λόγω υψομέτρου, οδηγούνται τα νερά προς αυτές τις περιοχές. Μια χαρακτηριστική περίπτωση είναι το Ζευγολατιό. Έχει μια καταβόθρα και τα νερά από την ευρύτερη περιοχή του Κορυθίου πηγαίνουν προς τα εκεί."

 

"Δεν έχει μελετηθεί, δεν έχει σχεδιαστεί ένα μεγάλο σχέδιο διαχείρισης των υδάτινων πόρων, όταν έχουμε τέτοια φαινόμενα στο Μαντινειακό μας πεδίο για να μπορούν να οδηγούνται είτε προς καταβόθρες είτε κάπου αλλού ενδεχομένως, για να μην δημιουργούνται αυτά τα ακραία φαινόμενα."

 

"Υπάρχει το μερίδιο της ευθύνης που μπορεί ο καθένας μας να έχει, μικρό ή μεγάλο. Σε κάθε περίπτωση, όμως, και οι συμπολίτες μας έχουν το δικό τους μερίδιο ευθύνης. Τα τελευταία χρόνια, κανένα σχεδόν χαντάκι δεν έχει διανοιχθεί από ιδιώτες."

 

"Πρέπει να το δούμε (σ.σ. το φαινόμενο) με επιστημονικό τρόπο και η Περιφέρεια νομίζω ότι έχει αντιληφθεί το μέγεθος του προβλήματος και, νομίζω, ότι προχωράει στη σύνταξη ενός σχεδίου διαχείρισης αυτών των καταστάσεων. Αν δεν γίνει αυτό, θα πρέπει να ανοιχθούν καινούργια χαντάκια, πράγμα που έχει πολλά χρόνια η περιοχή μας να δει, να διανοίγονται τέτοια πράγματα."

 

"Εδώ, βέβαια, χάνονται περιουσίες. Στις πλημμύρες του 2016, αποζημιώθηκαν νοικοκυριά που είχαν υποστεί ζημιές. Έχει συσταθεί Επιτροπή για να πάει επί τόπου και να διαπιστώσει τις πρόσφατες ζημιές και θα διεκδικήσουμε ξανά αποζημιώσεις. Δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι άλλο."

 

"Το ευτύχημα είναι πως δεν χάθηκαν ζωές. Αυτό είναι το πρώτο που μας απασχολεί. Τα υπόλοιπα όλα, σίγουρα δεν είναι ευχάριστα αλλά θα πρέπει όλοι να βοηθήσουμε για να μπορέσουμε να πετύχουμε το καλύτερο δυνατο αποτέλεσμα."

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.