Πολιτικη

"Χωρίς γιατρούς μένουν τα Κέντρα Υγείας της Αρκαδίας"

Εν μέσω επιδημίας γρίπης ο Βουλευτής Αρκαδίας Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος καταγγέλλει πως τα Κέντρα Υγείας και τα Περιφερειακά ιατρεία της Αρκαδίας μένουν χωρίς γιατρούς. 

Αφού η Κυβέρνηση οδήγησε το Κ.Υ. Δημητσάνας σε απαξίωση, τώρα μένει χωρίς γιατρό και το Περιφερειακό Ιατρείο της Κοντοβάζαινας.

Ούτε δυο μήνες δεν πέρασαν από την μετάθεση τη μοναδικής παρασκευάστριας του Κέντρου Υγείας Δημητσάνας, η οποία οδηγεί ουσιαστικά σε απαξίωση το Κ.Υ.  και τώρα μένει κενή η θέση του ιατρού στο Περιφερειακό Ιατρείο της Κοντοβάζαινας, ύστερα από μετακίνησή του.

Ο Βουλευτής Αρκαδίας και επικεφαλής του Τομέα Ανάπτυξης της Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, ύστερα από την υπ’ αριθμόν 485/4399 Ερώτηση και Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων που κατέθεσε το Δεκέμβριο και αφορούσε το κλείσιμο του Κ.Υ. Δημητσάνας, στην οποία ο αρμόδιος Υπουργός δεν έδωσε καμία απάντηση, επανέρχεται με ερώτησή του και για το Περιφερειακό ιατρείο Κοντοβάζαινας. Ο Βουλευτής συμμεριζόμενος τις ανάγκες των κατοίκων της Δημοτικής Ενότητας Κοντοβάζαινας για κάλυψη της θέσης ιατρού στο Περιφερειακό Ιατρείο της Κοντοβάζαινας, ζητά από τον Υπουργό να απαντήσει σε ποιες ενέργειες θα προβεί το Υπουργείο ώστε να καλυφθεί άμεσα η θέση του ιατρού.

Το πλήρες κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ:  Τον Υπουργό Υγείας, κ. Α. Ξανθό   

ΘΕΜΑ: «Μετακίνηση Οπλίτη Θητείας Πτυχιούχου Ιατρικής από το Περιφερειακό Ιατρείο της Κοντοβάζαινας στο Κέντρο Υγείας Τροπαίων »

Κύριε Υπουργέ,

Πριν από περίπου ένα μήνα τοποθετήθηκε Οπλίτης Θητείας Πτυχιούχου Ιατρικής στο Περιφερειακό Ιατρείο της Κοντοβάζαινας ευθύνης του Κέντρου Υγείας Τροπαίων του Δήμου Γορτυνίας, προκειμένου να καλυφθεί η κενή θέση για όσο διαρκέσει η στρατιωτική  θητεία του.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες των κατοίκων, ενώ ο γιατρός θα έπρεπε να βρίσκεται καθημερινά στο Περιφερειακό ιατρείο Κοντοβάζαινας και να καλύπτει τις ανάγκες των κατοίκων, με εντολή μεταφέρθηκε στο Κ.Υ. Τροπαίων και θα επισκέπτεται τη Δημοτική Ενότητα Κοντοβάζαινας δύο φορές την εβδομάδα. Η απόφαση αυτή δημιουργεί περαιτέρω ανασφάλεια στους κατοίκους.

Η Δημοτική Ενότητα Κοντοβάζαινας, έχει περισσότερους από 400 μόνιμους κατοίκους, ενώ λειτουργεί σε αυτόν νηπιαγωγείο, δημοτικό σχολείο, γυμνάσιο, δημοτικές υπηρεσίες, Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών, μικρομεσαίες επιχειρήσεις, καθώς και ελεύθερους επαγγελματίες γεγονός που καθιστά τον οικισμό «ζωντανό». Η παροχή υπηρεσιών υγείας στα χωριά είναι ζωτικής σημασίας για τους κατοίκους που μένουν και εργάζονται εκεί, αλλά και για όσους επισκέπτονται το χωριό και εάν δε θέλουμε να ερημώσει ο τόπος θα πρέπει να συνεχίζουμε να παρέχουμε το αγαθό της υγείας στους κατοίκους και επισκέπτες της υπαίθρου.

Ως εκ τούτου, ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

Για ποιο λόγο ο Οπλίτης Θητείας Πτυχιούχου Ιατρικής μετακινήθηκε στο Κέντρο Υγείας Τροπαίων; 

Σε ποιες ενέργειες θα προβείτε προκειμένου να καλυφθεί η θέση ιατρού στο Περιφερειακό Ιατρείο Κοντοβάζαινας;

 

Αθήνα, 08.02.2019

Ο ΕΡΩΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ

                                                                           ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.