Πολιτικη

Κολλίνες: 500.000€ για έργα ύδρευσης από Χαρίτση!

O ειδικός σύμβουλος του Υπουργού Εσωτερικών Αλέξη Χαρίτση και μέλος της ΝΕ Αρκαδίας Μαρίνος Ρουσιάς δημοσίευσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: 

"Δημοσιεύτηκε στο Διαύγεια (ΨΩΜ0465ΧΘ7-6ΓΦ) η απόφαση ένταξης που υπέγραψε ο ΥΠΕΣ Α. Χαρίτσης με τίτλο: “ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΝΕΡΟΥ ΣΤΙΣ Τ.Κ. ΚΟΛΛΙΝΩΝ - ΑΓ. ΒΑΡΒΑΡΑΣ ΔΗΜΟΥ ΤΡΙΠΟΛΗΣ” με κύριο του έργου την ΔΕΥΑ Τρίπολης.

Το ποσό χρηματοδότησης ανέρχεται σε 497.276,42 €. 

Το έργο τοποθετείται στο νότιο τμήμα της Δ.Ε. Σκιρίτιδας του Δήμου Τρίπολης και καλείται να παίξει σημαντικό αναπτυξιακό ρόλο αφού οι οικισμοί Κολλίνων – Αγίας Βαρβάρας υδρεύονται από μικροπηγές αλλά και γεωτρήσεις με μικρές παροχές που αδυνατούν να καλύψουν τις αυξανόμενες ανάγκες σε νερό. Ένα επιπλέον στοιχείο που συνηγορεί για την αναγκαιότητα του έργου αυτού είναι η συγκέντρωση επιβλαβών ιόντων που εμφανίζονται στις πηγές και γεωτρήσεις της περιοχής της Δ.Ε. Σκιρίτιδας.

Επίσης, θα πρέπει να τονιστεί ότι οι οικισμοί παρουσιάζουν έντονο τουριστικό ενδιαφέρον και επομένως το πρόβλημα της ύδρευσης είναι καθοριστικό. Κατά συνέπεια απαιτείται η κατασκευή δικτύου μεταφοράς νερού από τη γεώτρηση της Δ.Ε. Σκιρίτιδας στη θέση Αχούρια και η σύνδεση του με το υφιστάμενο δίκτυο."

 

Videos

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.