Πολιτικη

winamp wmp real qt

Βόσνος: Οι άμεσες προτεραιότητές μας για την Τρίπολη (video,photos)

Κοπή πίτας της παράταξης του υποψηφίου Δημάρχου, κ. Βόσνου, στο τουριστικό περίπτερο της Πλατείας Άρεως

Την Κυριακή, 10η Φεβρουαρίου 2019, επέλεξε ο υποψήφιος Δήμαρχος, Δημήτρης Βόσνος για να διεξάγει η δημοτική παράταξη της οποίας ηγείται την καθιερωμένη κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας.

 

Μπροστά σε πολλούς δημότες, που ανταποκρίθηκαν στη "δημόσια πρόσκληση" του κ. Βόσνου, ο πρώην Αντιδήμαρχος Τρίπολης και πρώην Δήμαρχος Τεγέας ανέφερε, μεταξύ άλλων, πως βασικές προτεραιότητές του θα είναι η επίλυση των προβλημάτων που αφορούν στο οδικό δίκτυο, το δημοτικό φωτισμό και τα αδέσποτα. Ήτοι, θέματα που άπτονται του λεγόμενου "πολιτισμού της καθημερινότητας", όπως τον αποκάλεσε ο ίδιος.

 

Καθοριστική για την αντιμετώπιση των παραπάνω, σύμφωνα με τον κ. Βόσνο είναι η άντληση πόρων από ευρωπαϊκά προγράμματα, η συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα αλλά και η συνδρομή των ίδιων των πολιτών-όσον αφορά την υποβολή προτάσεων.

 

Επιπρόσθετα, ο υποψήφιος για τη θέση του Δημάρχου Τρίπολης, εστίασε στην εμπειρία του ως αυτοδιοικητικού, στην κουλτούρα της συνεργασίας αλλά και στον "ακηδεμόνευτο, πολυσυλλεκτικό"  χαρακτήρα της παράταξής του.

 

"Πυλώνας ανάπτυξης ο Αστέρας Τρίπολης"

 

Ειδική μνεία έκανε ο κ. Βόσνος στην ΠΑΕ Αστέρας Τρίπολης αλλά και στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου. Όσον αφορά την ΠΑΕ, ανέφερε πως η πόλη οφείλει να "αγκαλιάσει" την ομάδα που προσφέρει με πολλούς τρόπους στην Τρίπολη, είτε με τις θέσεις εργασίας που προσφέρει, είτε με την προβολή που προσφέρει στην πόλη.

 

Για το Πανεπιστήμιο, δήλωσε χαρακτηριστικά, πως πρέπει να αξιοποιηθεί περισσότερο η εκπαιδευτική και επιστημονική του διάσταση και όχι να αντιμετωπίζεται μόνο ως "όχημα" αποκόμισης οικονομικού οφέλους μέσω των φοιτητών..

 

"Λαϊκή συμμετοχή, διαφάνεια και αποτελεσματικότητα"

 

Οι βασικές αρχές της παράταξης του κ. Βόσνου, όπως τις περιέγραψε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, βασίζονται στη συμμετοχικότητα, τις απόλυτα διαφανείς διαδικασίες αξιοποίησης του δημοσίου χρήματος αλλά και την επιτυχημένη εφαρμογή ακόμα και πρακτικών που έχουν υλοποιήσει άλλοι Δήμοι προκειμένου να υπάρξουν εφικτές λύσεις για τα πολλά προβλήματα του Δήμου.

 

Τέλος, ο κ. Βόσνος αναφέρθηκε στην ανάγκη "αναβάθμισης" του πολεοδομικού σχεδιασμού για Τρίπολη και χωριά, αλλά και στη βελτίωση των υποδομών κοινωνικής πολιτικής-ως γνωστόν, διατελεί και Πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ- αλλά και στην ανάγκη υιοθέτησης "πρωτοποριακών ιδεών και πρακτικών", όπως δημιουργία ειδικού γραφείου διαχείρισης αδέσποτων ζώων.

 

 

 

Videos

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.