Πολιτικη

winamp wmp real qt

"Χωρίς θέρμανση τα Περιφερειακά Ιατρεία"

"Ύστερα από τις ελλείψεις σε ιατρούς, μένουν και χωρίς θέρμανση τα Περιφερειακά Ιατρεία".

Τις έντονες διαμαρτυρίες των κατοίκων των Λαγκαδίων, της Βυτίνας και της Ηραίας Αρκαδίας ότι έχουν μείνει εδώ και καιρό τα Περιφερειακά Ιατρεία των τοπικών κοινοτήτων, μετέφερε στη Βουλή με ερώτησή του προς τον αρμόδιο Υπουργό Υγείας κ.Ανδ.Ξανθό ο Βουλευτής Αρκαδίας Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, ζητώντας την άμεση επίλυση του προβλήματος.

Το πλήρες κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

Κύριε Υπουργέ,

Το τελευταίο χρονικό διάστημα, υπάρχουν έντονες διαμαρτυρίες από τους κατοίκους των Λαγκαδίων, της Βυτίνας και της Ηραίας Αρκαδίας ότι στα Περιφερειακά Ιατρεία των Τοπικών Κοινοτήτων δεν υπάρχει θέρμανση, λόγω αδυναμίας αγοράς πετρελαίου. Τις διαμαρτυρίες των κατοίκων συμμερίζονται απολύτως και οι υπηρετούντες ιατροί, ενώ οι καταγγελίες αναφέρουν ότι οι δαπάνες για τη θέρμανση των Π.Ι. είχαν προβλεφθεί στον προϋπολογισμό των αντίστοιχων Κέντρων Υγείας και της 6ης ΥΠΕ, αλλά δυστυχώς δεν έχουν εκτελεσθεί.

Είναι απολύτως απαράδεκτο να εξετάζονται ασθενείς σε παγωμένα Ιατρεία, και μάλιστα σε ορεινά απομακρυσμένα χωριά της Αρκαδίας κατά τους χειμερινούς μήνες, με κίνδυνο η υγεία τους να επιδεινωθεί, αντί να θεραπευθούν, αλλά και να υπάρχει απαίτηση από τους ιατρούς να εργάζονται σε τέτοιες συνθήκες, με τόσο τραγικές υλικοτεχνικές ελλείψεις.

Ως εκ τούτου, ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

Πότε θα αντιμετωπισθούν οι κατεπείγουσες ανάγκες των Περιφερειακών Ιατρείων Λαγκαδίων, Βυτίνας και Ηραίας Αρκαδίας σε πετρέλαιο θέρμανσης; 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.