Πολιτικη

Τσιαμούλος: "Ο Παυλής έχει χάσει την ψυχραιμία του"

"Να διερευνηθούν οι ευθύνες που ενδεχομένως έχουν προηγούμενες Δημοτικές Αρχές, για το γεγονός ότι υπάρχουν οφειλές δημοτών-επιχειρηματιών προς τον Δήμο Τρίπολης που παραμένουν ανείσπρακτες, εδώ και 30 χρόνια"

Να διερευνηθούν οι ευθύνες που ενδεχομένως έχουν προηγούμενες Δημοτικές Αρχές για το γεγονός ότι υπάρχουν οφειλές δημοτών-επιχειρηματιών προς τον Δήμο Τρίπολης που παραμένουν ανείσπρακτες, εδώ και 30 χρόνια ζήτησε ο επικεφαλής της Δημοτικής παράταξης "Τρίπολη Αλλάζουμε τα Δεδομένα" Νίκος Τσιαμούλος, αναδεικνύοντας αυτό το σοβαρό ζήτημα στο Δημοτικό Συμβούλιο της 12ης Φεβρουαρίου 2019.

 "Παρών" στη ψήφιση ισολογισμού – απολογισμού του έτους 2017

Στη συζήτηση για την έγκριση αποτελεσμάτων χρήσεων ισολογισμού – απολογισμού Δήμου Τρίπολης για το 2017, η παράταξη του Νίκου Τσιαμούλου ψήφισε "παρών",  αναδεικνύοντας παράλληλα τον κίνδυνο να χαθούν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ για τον Δήμο Τρίπολης, από παλιές οφειλές.  «Η νομοθεσία που ισχύει είναι σαν να υποδεικνύει στους συμπολίτες μας-κυρίως επιχειρηματίες- που πληρώνουν στην ώρα τους, ότι δεν πρέπει να είναι συνεπείς και σε 20 χρόνια θα παραγραφούν οι οφειλές που θα δημιουργήσουν. Αλήθεια πως θα νιώθει κάποιος που πληρώνει σήμερα και είναι τυπικός; Θεωρώ ότι στο παρελθόν δεν είχαν γίνει οι απαραίτητες κινήσεις-διαδικασίες για να δεσμευτούν αυτά τα χρήματα. Πως έδιναν άδεια ενώ υπήρχαν χρέη;. Εγώ θα το έψαχνα γιατί φτάσαμε εδώ. Γι αυτό ψηφίζω παρών» είπε ο κ. Τσιαμούλος, ζητώντας μάλιστα να υπάρξει μια νομική γνωμάτευση για το χειρισμό αυτής της υπόθεσης.

Συνεργασία για το πανελλήνιο συνέδριο της Επιτροπής Πολιτισμού και Αθλητισμού της ΚΕΔΕ

Ο Νίκος Τσιαμούλος θα συμμετέχει σε πανελλήνιο συνέδριο στην Έδεσσα, που οργανώνει η 12μελής Επιτροπή Πολιτισμού και Αθλητισμού της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος, στην οποία είναι μέλος.

Για το λόγο αυτό ζήτησε μία συνάντηση με τον Δήμαρχο Τρίπολης, προκειμένου να ενημερωθεί για τον προγραμματισμό που υπάρχει στον Δήμο, όσον αφορά τους τομείς του αθλητισμού και του πολιτισμού, έτσι ώστε στο συνέδριο να καταθέσει – εκ μέρους του Δήμου μας- ένα ολοκληρωμένο σχέδιο με προτάσεις.

"Υπάρχουν και χρηματοδοτικά εργαλεία που μπορούμε να αντλήσουμε" είπε χαρακτηριστικά και επισήμανε την ανάγκη συνεργασίας για το καλό του Δήμου Τρίπολης.

Θετική ψήφος για την Εορτή Τοπικής Σημαίας στην τοπική Κοινότητα Χρυσοβιτσίου

Ομόφωνη απόφαση πήρε το Δημοτικό Συμβούλιο Τρίπολης για την καθιέρωση Δημόσιας Εορτής Τοπικής Σημαίας στην τοπική Κοινότητα Χρυσοβιτσίου.

Την απόφαση αυτή χαιρέτισε ο κ. Τσιαμούλος, λέγοντας ότι «πρέπει να τιμάται και το θρησκευτικό προσκύνημα του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη στο Ναό της Παναγίας στο Χρυσοβίτσι και πρέπει να προχωρήσει επίσημα η ανακήρυξη του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη σε Αρχιστράτηγο της Επανάστασης του 1821. Επιτέλους να αποκατασταθεί αυτή η ιστορική αδικία.

"Γραφικό να έρχεται εκτός ημερήσιας διάταξης ο προϋπολογισμός του ΝΠΔΔ"

 "Παρών" στο θέμα έγκρισης του προϋπολογισμού του ΝΠΔΔ Δήμου Τρίπολης ψήφισε η παράταξη του Νίκου Τσιαμούλου, με τον επικεφαλής να λέει την επόμενη μέρα στο δημοτικό ραδιόφωνο ότι είναι πλέον γραφικό να έρχονται τέτοια θέματα εκτός ημερήσιας διάταξης και να πρέπει να ψηφίσουμε χωρίς να έχουμε προλάβει να μελετήσουμε τις 40 σελίδες του προϋπολογισμού.

"Επίθεση" στους πολίτες έκανε ο Δήμαρχος για τις πρόσφατες πλημμύρες

Εδώ ζούμε πρωτοφανή πράγματα. Ακούσαμε όλοι πρόσφατα, τον απερχόμενο Δήμαρχο Τρίπολης σε Μ.Μ.Ε. να μαλώνει τους πολίτες για τις πρόσφατες πλημμύρες κατηγορώντας τους ότι δεν καθαρίζουν τα χαντάκια μπροστά στα σπίτια τους κ.α. Θέλω να δηλώσω το εξής: Διαφαίνεται καταρχάς ξεκάθαρα ότι ο απερχόμενος Δήμαρχος έχει χάσει την ψυχραιμία του. Είναι τουλάχιστον απαράδεκτο να επιρρίπτει ευθύνες στους δημότες του για να καλύψει την δική του ανεπάρκεια. Για να εγκαλούμε Κε Παυλή τους πολίτες θα πρέπει πρώτα να κοιταχτούμε στον καθρέφτη. Δεν μπορείς να κρίνεις τον άλλο αν δεν έχεις κάνει τουλάχιστον την αυτοκριτική σου.

Δ.Τ.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.